Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 09:27:11
Pasaule » Bijusī Latvijas prezidente Prof. Vaira Vīķe-Freiberga uzstāsies ar referātu Übersee- Club Hamburgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Bijusī Latvijas prezidente Prof. Vaira Vīķe-Freiberga uzstāsies ar referātu Übersee- Club Hamburgā
Autors: Ārlietu ministrija, 26/11/2008 16:37

26.novembrī bijusī Latvijas Valsts prezidente Dr. Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies pieņemšanā par godu Latvijas Republikas neatkarības 90.gadadienai Hamburgā, ko rīko Latvijas goda konsule Hamburgā Dr. Sabīne Zomerkampa-Homane (Dr. Sabine Sommerkamp-Homann) sadarbībā ar Latviešu biedrību Hamburgā. Plānots, ka Vaira Vīķe-Freiberga sniegs interviju laikrakstam Hamburger Abendblatt un Bavarian Broadcast Serviss TV.

Bijusī Latvijas prezidente piedalīsies organizācijas Übersee- Club Hamburgā rīkotā pasākumā un uzstāsies ar referātu „Tautu saprašanās, skats uz 21.gadsimta apvienoto Eiropu.” Pasākumu ar uzrunu atklās Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

Übersee- Club tika dibināts 1922.gadā pēc baņķiera Maksa Varburga (Max. M. Warburg) iniciatīvas. Kluba biedri ir Hamburgā pazīstami politiķi, kultūras un biznesa aprindu pārstāvji. Klubs regulāri rīko pasaulē pazīstamu politiķu, zinātnieku referātu priekšlasījumus. Ar referātiem klubā ir uzstājušies, piemēram, Frīdrihs Ebers (Friedrich Eber), Jasirs Arafats (Yasser Arafat), Šarls de Gols (Charles de Gaulle), Edvards Hīts (Edward Heath), pēc 1948. gada visi Vācijas federālie prezidenti un kancleri.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu