Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 03:13:10
Makroekonomika » SEB moderno noguldījumu portfelis gada 10 mēnešos pieaudzis par 64%
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
SEB moderno noguldījumu portfelis gada 10 mēnešos pieaudzis par 64%
Autors: Sanda Purviņa, 26/11/2008 14:01

Aktīvi savus brīvos finanšu līdzekļus ieguldīt jaunākajos no Latvijā piedāvātajiem  finanšu risinājumiem jeb modernajos noguldījumos iedzīvotāji sākuši tikai pēdējo gadu laikā. Kā liecina SEB apkopotā informācija, bankas moderno noguldījumu portfelis šī gada 10 mēnešos pieaudzis par 64% līdz 152 miljoniem latu.

SEB moderno ieguldījumu portfeli veido ieguldījumi Progresīvajā depozītā, Latu rezerves fondā, klientu individuālie portfeļi, ieguldījumi Nekustamā īpašuma fondā, SEB fondu fondos un SEB ieguldījumu fondos.

Kā norāda SEB bankas Finanšu tirgu pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds: ”Ir gandarījums apzināties, ka ieguldītais darbs gan klientu izglītošanā un informēšanā par iespējām diversificēt savus ieguldījumus, vienlaikus dalot arī riskus, ir atmaksājies, un to pierāda arī skaitļi -- 64% pieaugums portfeļa apjomam. Tāpat rezultāti ir apliecinājums, ka visi šie pakalpojumi ik dienu kļūst klientiem aizvien pieejamāki un arī saprotamāki. Sava loma ir arī klientu pozitīvajai pieredzei, jo SEB ir spējis nodrošināt labus peļņas procentus. Tāpat jānorāda, ka stabilu attīstību nodrošinājuši arī tradicionālie depozīti, kas mūsu valsts lielākajai iedzīvotāju daļai ir pazīstamākais  ieguldījumu veids – gada 10 mēnešos privātpersonu noguldījumu apjoms šajā segmentā SEB sasniedzis 338,7 miljonus latu .”

Visstraujāko izaugsmi SEB moderno noguldījumu portfelī uzrādījis tieši Latu rezerves fonds un Progresīvais depozīts. Šie abi piedāvājumi iedzīvotāju augsto interesi ieguvuši pateicoties savai stabilitātei.  Kopš gada sākuma Latu rezerves fondā noguldītais apjoms pieaudzis par 110%, sasniedzot 81 miljonu latus, savukārt savus finanšu līdzekļus fondam uzticējuši vairāk kā septiņi tūkstoši klientu, pieaugums par 108%. Savukārt Progresīvā depozīta apjomi desmit mēnešos auguši par 19%, sasniedzot 38 miljonus latu. Bez tam šī depozīta piedāvājumi ieguldītājam garantē ieguldīto pamatsummu pilnā apmērā. Jāatgādina, ka šī gada laikā SEB banka jau veikusi septiņas Progresīvā depozīta pirms termiņa atpirkšanas, kas īsā laika posmā klientiem nodrošinājušas ļoti labus peļņas procentus.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, sanda.purvina@seb.lv
Vairāk par SEB bankas: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: wap.seb.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu