Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 16:34:46
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš dosies darba vizītē uz Zviedriju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš dosies darba vizītē uz Zviedriju
Autors: Una Pušpūra, 16/01/2008 09:29

16. un 17.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturēsies darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā. Dienaskārtībā ir tikšanās ar Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu un Zviedrijas ES lietu ministri Cecīliju Malmstrēmu. Ministrs arī atklās Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) ietvaros organizētu semināru Baltijas jūras reģions Eiropā un izstādi Balticness.

Māris Riekstiņš ar Karlu Biltu pārrunās divpusējās, reģionālās un starptautiskās politikas aktualitātes, tostarp ES enerģētikas politikas jautājumus. Īpaša uzmanība tiks veltīta Latvijas prezidentūrai BJVP un Zviedrijas prezidentūrai Ziemeļu ministru padomē.

Tiekoties ar ES lietu ministri Cecīliju Malmstrēmu tiks apspriestas ES aktualitātes un Lisabonas līgumā ieviestās strukturālās izmaiņas ES. Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi viedokli par to, ka nepieciešams uzsākt konstruktīvas dalībvalstu diskusijas par līguma ieviešanu.

Saistībā ar ceļojošo projektu Balticness ministrs Stokholmas Ekonomikas augstskolā atklās semināru Baltijas jūras reģions Eiropā (Baltic Sea Region in Europe), ievadot diskusiju par Baltijas reģiona lomu Eiropas nākotnes noteikšanā. Ceļojošais projekts ietver arī foto izstādi, kuru Māris Riekstiņš atklās Stokholmas pilsētas bibliotēkā.


Preses kontaktiem:
Una Pušpūra
Ārlietu ministra preses sekretāre
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
Tel. 67016399
Mob. 26410149
e-pasts: Una.Puspura@am.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu