Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 13:39:12
Eiropas Savienība » N.Broks neformālajā Ministru Padomes sanāksmē aizstāvēs Latvijas pozīciju par Kohēzijas politikas nākotni
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
N.Broks neformālajā Ministru Padomes sanāksmē aizstāvēs Latvijas pozīciju par Kohēzijas politikas nākotni
Autors: Lita Kokale, 25/11/2008 11:06

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) finanšu pārvaldes lietās Normunds Broks (TB/LNNK) 26.novembrī piedalīsies ES neformālajā Ministru Padomes sanāksmē par pilsētu attīstības, telpiskās plānošanas un Kohēzijas politikas jautājumiem, lai aizstāvētu Latvijas nacionālo pozīciju par Kohēzijas politikas nākotni un ar to saistītiem jautājumiem.

Kohēzijas politika, kas vērsta uz ekonomiskās attīstības līdzsvarošanu starp attīstītākajiem un mazāk attīstītajiem ES dalībvalstu reģioniem, ir viena no svarīgākajām ES politikām Latvijā, jo tā paredz ievērojamus finanšu līdzekļus ne tikai ES fondu 2004.-2006.gada plānošanas periodā un 2007.-2013.gada plānošanas periodā, bet provizoriski arī pēc 2013.gada. Galvenie Kohēzijas politikas instrumenti ir ES struktūrfondi un Kohēzijas fonds.

„Lai arī līdz šā gada beigām vēl turpinām apgūt 2004.-2006.gada ES fondu finansējumu, un ar „pilnu jaudu” strādājam pie 2007.-2013.gada ES fondu aktivitāšu plašākas uzsākšanas, svarīgi ir raudzīties tālākā nākotnē un aktīvi piedalīties diskusijās par Kohēzijas politiku pēc 2013.gada un aizstāvēt Latvijas pozīciju starp ES dalībvalstīm,” uzsver N.Broks.

26.novembra ES neformālajā Ministru Padomes sanāksmē ministrs aizstāvēs Latvijas nacionālo viedokli diskusijās par teritoriālo kohēziju, Kohēzijas politikas nākotni, kā arī sarunās par ES Kohēzijas politikas ieviešanas un uzraudzības sistēmu vienkāršošanu. N.Broks paudīs Latvijas viedokli arī par Eiropas Komisijas veikto pētījumu par ES reģionu izaicinājumiem un piedalīsies diskusijā par ES nozaru politiku un Kohēzijas politikas saskaņošanu, veicot pirmās plānošanu ilgtermiņā. Sanāksmes noslēgumā noritēs diskusija par Kohēzijas politikas reakciju uz ekonomisko un finanšu krīzi, kurā ministrs rosinās atbalstīt vairākus labojumus Kohēzijas politikas regulās, lai būtu iespējams paātrināt ES struktūrfondu ieviešanu un sasniegt maksimālu efektivitāti no dalībvalstīm pieejamā ES fondu finansējuma.

Jau ziņots, ka ES neformālās Ministru Padomes 25.novembra un 26.novembra sanāksmēs par pilsētu attīstības, telpiskās plānošanas un kohēzijas politikas jautājumiem Latviju pārstāvēs arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma, Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks ārvalstu finanšu līdzekļu koordinācijas jautājumos, ES fondu Vadošās iestādes vadītājs Andžs Ūbelis, RAPLM Attīstības plānošanas departamenta direktore Indra Ciukša un FM Eiropas Savienības fondu stratēģijas departamenta Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītāja Iruma Kravale.


Informāciju sagatavoja:
Lita Kokale
ES fondu Vadošās iestādes preses sekretāre
Finanšu ministrija
Tālr: 67083880; 2 6469946
Lita.Kokale@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu