Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:41:58
Izklaide » Latvijas Televīzijā Valsts svētku tiešraides vērojuši vairāk nekā miljons skatītāju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Televīzijā Valsts svētku tiešraides vērojuši vairāk nekā miljons skatītāju
Autors: LTV Sabiedrisko attiecību nodaļa, 25/11/2008 09:17

Latvijas Televīzija ir gandarīta par Latvijas valsts 90. gadadienai veltīto pasākumu atspoguļošanu LTV1 ēterā – gan veiksmīgajām tiešraidēm un translācijām, gan citiem svētku raidījumiem. To kvalitāti un augstvērtīgo emociju koeficientu apliecina gan augstie reitingi, gan pateicības vārdi, ko LTV turpina saņemt no skatītājiem Latvijā un pasaulē.

„Veiksme ir likumsakarīga: svētku programmas sagatavošanā un nodrošināšanā bija apvienojušies mūsu televīzijas labākie radošie un tehniskie spēki, kas šī projekta ietvaros ļāvuši apliecināt Latvijas Televīzijas varēšanu atkal jaunā kvalitātē. Esmu lepns par LTV radošās komandas izdomu, spēku un izturību,” savu komandu uzteic LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Jau ziņots, ka LTV īpaši sirsnīgus pateicības vārdus saņēmusi no tautiešiem, kas mīt ārpus Latvijas, jo Valsts svētku tiešraides bija skatāmas LTV interneta mājas lapās. Kopumā tās noskatījušies vairāki tūkstoši skatītāju no 45 pasaules valstīm.

Savukārt šodien kļuvuši pieejami mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras „TNS Latvia” apkopotie dati par to, cik skatītāju vērojuši Valsts svētkiem veltītās tiešraides un translācijas LTV1 ēterā.

Kā zināms, Valsts svētku atspoguļojumu LTV1 uzsāka ar tiešraidēm no Latvijas novadiem. Skatītāju lielāko mīlestību izpelnījusies Vidzemes novadam veltītā diena 8. novembrī; kopumā to skatījušies 736,4 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par 4 gadiem.

Savukārt svētku kulminācijas – 18. novembra tiešraidē vislielākā auditorija pie televizoru ekrāniem bija pulcējusies uz “Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunu pie Brīvības pieminekļa”. Tiešraidē to vērojuši 504 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par 4 gadiem. Tāpat lielu skatītāju uzmanību ir izraisījuši citas 18. novembra LTV1 pārraides – tā piemēram, “Latvijas 90 gadu jubilejai veltīto gaismas priekšnesumu Daugavmalā” skatījušies vairāk kā 425 tūkstoši skatītāji un Nacionālo bruņoto spēku parādi vairāk kā 346 tūkstoši skatītāju.

Ievērību guvusi arī LTV oriģinālā iecere – svētku rītu sagaidīt ar īpašo Dziesmu nakti: kopumā to ir vērojuši 308,8 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par 4 gadiem.

Valsts svētkiem veltītās pārraides, sākot ar Novadu dienām un līdz pat svētku kulminācijai 18. novembrī, kopumā noskatījušies vairāk kā 1 340 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par 4 gadiem! 


Informāciju sagatavoja:
LTV Sabiedrisko attiecību nodaļa
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu