Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 13:00:50
Makroekonomika » Latvijas Jaunatnes partija protestē pret valdības vēlmi samazināt pašvaldību budžetus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Jaunatnes partija protestē pret valdības vēlmi samazināt pašvaldību budžetus
Autors: Jānis Kuzins, 25/11/2008 09:15

Latvijas Jaunatnes partija kategoriski iebilst pret Latvijas valdības vēlmi un ministru prezidenta I.Godmaņa velmi uzspiest samazināt pašvaldību budžetu 2009.gadam par 5-10 procentiem salīdzinot ar šo gadu. Latvijas Jaunatnes partija uzskata, ka jau tā pašvaldības ievieš taupības režīmu un prognozē budžetu 2008.gada līmenī, bet pašvaldībām nākas domāt kā palīdzēt sociāli neaizsargātam grupām, jāpalielina algas pašvaldību izglītības un kultūras iestāžu darbiniekiem, pašvaldību policistiem, sētniekiem un pašvaldību komunālo dienestu strādniekiem, sekojoši tiek samazināti kapitālie un kārtējie remonti un rekonstrukcijas skolās, kultūras namos un ielu asfaltēšana. Jūrmalas pilsētas pašvaldība plāno piemaksu pieaugumu izglītības un kultūras iestāžu darbiniekiem, arī citu pašvaldības struktūrvienību darbiniekiem galvenokārt pieliekot algas tiem kas saņem minimālo algu vai tuvu tai, ir jau plānots samazināt vairākas pozīcijas pilsētas investīciju plānā, sekojoši mazāk remontēsim skolas, kultūras namus un asfaltēsim ielas.

Šobrīd Ministru kabinets ir samazinājis budžeta ienākumu prognozes un sekojoši arī prognozes no ienākumu nodokļa un uzdevis pašvaldībām samazināt plānoto budžetu šī gada līmeni pa 5-10 %, šobrīd to jau dara Rīga, Ventspils un Jūrmala u.c. Jūrmalai budžets attiecībā pret šo gadu ir jāsamazina vel pa 4.8 miljoniem latu, ko var darīt tikai uz pilsētas infrastruktūras sakārtošanas rēķina. Šāda situācija nav pieļaujama, pašvaldības jau šobrīd iesaldē vairākus pilsētām un pagastiem nepieciešamus projektus, bet tagad nāksies samazināt budžetu uz skolu, slimnīcu un kultūras namu remontu rēķina, kā arī mazāk remontēt ceļus, iekš kvartālus un inženiertīklus.

Latvijas Jaunatnes partijai ir informācija, ka Valdība plāno vēl februāri vēl vairāk samazināt valsts budžetu sekojoši arī pašvaldību, partija brīdina, ka tas var novest pie sociālās un ekonomiskas krīzes ar tālejošām sekām un kriminogēnas un bezdarba situācijas pasliktināšanos.

Aicinām I.Godmana kungu neievest Latviju un tās iedzīvotājus laikā, kuru vēsturē dēvē par Lielo depresiju un būt apdomīgam.


Latvijas Jaunatnes partijas priekšsēdētājs
Jūrmalas domes deputāts
Jānis Kuzins
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu