Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:07:08
Izklaide » Jūrmalā 6.decembrī iedegs Ziemassvētku egli Horna dārzā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūrmalā 6.decembrī iedegs Ziemassvētku egli Horna dārzā
Autors: Baiba Gailīte, 24/11/2008 16:27

Horna dārzā (Majoros, Jomas ielā 35) 6.decembrī tiks iedegta viena no galvenajām Jūrmalas pilsētas Ziemassvētku eglēm, svētkos „Gaismu gaidot” dodot startu Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšanai veltītajiem pasākumiem.

Tradicionāli egli Horna dārzā dekorē bērni. Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi vada radošās darbnīcas, kurās ikviens var izveidot savu rotājumu lielajai eglei. Darbnīcas sāksies jau plkst. 13.00 Majoru kultūras namā. Varēs izgatavot ne tikai rotājumus Horna dārza eglei, bet arī dāvanas saviem mīļajiem.

Plkst. 14.00 sāksies egles rotāšana, ko pavadīs Jūrmalas radošo kolektīvu organizētas un vadītas rotaļas, dejas un atrakcijas.

Paredzēts, ka plkst. 15.45 sāks gaidīt Ziemassvētku vecīti. Dažas minūtes pirms plkst. 16.00 uzrunu teiks Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis, kas aicinās sākt gaismas sveicienu ar uguņošanu un kopā ar pārējiem tieši plkst. 16.00  iedegs bērnu izrotāto Horna dārza egli.

Darbosies Ziemassvētku tirdziņš, kur varēs iegādāties dažādus kārumus un karstvīnu.

Egles rotāšana un aizdegšana Horna dārzā un Ziemassvētku tirdziņš Jūrmalā ievadīs tradicionālos Gaismas svētkus, kas ilgst līdz pat pareizticīgo Jaunajam gadam. Šajā laikā Jūrmala tiek skaisti izgreznota, ielās ir gaismas dekori, iedzīvotāji un uzņēmēji izrotā namus, skatlogus un pagalmus. Visa Jūrmala savā Ziemassvētku rotā pārvēršas līdz nepazīšanai. To sekmē arī ikgadējais skaistākā noformējuma konkurss, ko organizē pašvaldība.


Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.
Baiba Gailīte
Papildinformācija: 67093872,
fakss 67093871,
e-pasts: prese@jpd.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu