Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 04:54:59
Izklaide » LTV1 ēterā būs dokumentālā filma „Neērtā patiesība”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
LTV1 ēterā būs dokumentālā filma „Neērtā patiesība”
Autors: LTV Sabiedrisko attiecību nodaļa, 22/11/2008 14:31

Otrdien, 2. decembrī, plkst. 21:20 LTV1 ēterā būs skatāma pērn ar OSKARA balvu godalgotā skandalozā ASV pilnmetrāžas dokumentālā filma „Neērtā patiesība” („An Inconvenient Truth”).

Tās centrā – pasaulē plaši apspriestais jēdziens „globālā sasilšana”. Filma ļauj ieklausīties secinājumos par tās izpausmēm, kā arī secināt, ka globālās sasilšanas tiešas sekas ir klimata izmaiņas uz visas zemeslodes.

Filmas režisors - pieredzējušais dokumentālā kino meistars Deiviss Gugenheims - rīkojas gudri, skatītāju ar globālās sasilšanas jēdzienu visupirms iepazīstinot tēlaini un pakāpeniski, tādējādi radot priekšstatu par globālās sasilšanas mērogiem, sekām, cilvēka lomu un nozīmi tajā.

Savukārt zinātniskos atzinumus kinolentē atklāj ASV bijušā viceprezidenta Ala Gora personīgā pieredze. Viņš klāsta visa mūža garumā uzkrātos novērojumus globālās sasilšanas cēloņsakarību kontekstā: ilgu laiku būdams dabas aizstāvis šī vārda visplašākajā nozīmē, savā pieredzē Gors uzkrājis ar pārliecinošiem faktiem argumentētu informāciju. Tālab viņa vēstījums vienlaikus ir gan personīgs, gan valdzinoši tēlains.

Kāda būtu ASV šodiena, ja Džordža Buša sīvākais konkurents Als Gors toreiz būtu uzvarējis ASV prezidenta vēlēšanās? Kā izskatīsies pasaule pēc 15 gadiem? Filmas veidotāji un Gors vēršas pie cilvēku sirdsapziņas un aicina globāli pavērties uz notikumiem pasaulē: kur nonāksim, ja turpināsim piesārņot zemi, kādēļ rodas dabas katastrofas un cik lielā mērā pie tā vainojami esam mēs paši.

Tajā pašā laikā filma "Neērtā patiesība" nebūt nav stāsts par bezcerību; tā  drīzāk ir  aicinājums, protesta sauciens, lai uzrunātu katru un ikvienu, lai cilvēku sirdis un prātus pievērstu dziļajai globālā klimata krīzei, pret kuru jācīnās tūlīt, mobilizējot visas cilvēces spēkus un pārliecību.


Informāciju sagatavoja:
LTV Sabiedrisko attiecību nodaļa








KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu