Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 21:45:57
Makroekonomika » Nordea banka aicina uz pētījuma "Baltic Rim Outlook" prezentāciju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Nordea banka aicina uz pētījuma "Baltic Rim Outlook" prezentāciju
Autors: Dagnija Stuķēna, 22/11/2008 12:47

Nordea banka aicina uz pētījuma "Baltic Rim Outlook" prezentāciju "Lejupslīde ieilgs" 24.novembrī, pulksten 13.00 - 14.00, Nordea galvenajā birojā (Kaļķu iela 15, 5.stāvā).

Nordea bankas analītiķi savā jaunākajā publikācijā norāda, ka kopš pēdējā “Baltic Rim Outlook” izdevuma, tendences pasaules ekonomikā ir krasi pasliktinājušās. Finanšu krīze, protams, skar arī Baltijas valstis, taču krīzes ietekme uz katru no šīm valstīm līdz šim ir ievērojami atšķīrusies. Baltijas valstis, jo īpaši Igaunija un Latvija, kas pieredzēja visspēcīgāko uzplaukumu, tagad saskaras ar krasu lejupslīdi, un izaugsmes temps ir ievērojami pazeminājies arī Lietuvā, Polijā un Krievijā.

Izaugsmes tendences turpinājušas pasliktināties arī Latvijā. Pavājinoties dzīvokļu tirgum, strauji samazinājies kredītu pieaugums. Krasais patēriņa un ieguldījumu apjoma samazinājums atvieglos inflācijas radītos spiedienus, taču tas notiks pakāpeniski. Lats pašlaik atrodas zem spiediena, bet Nordea analītiķi savu bāzes scenāriju balsta uz to, ka netiks mainīti lata un eiro attiecību nosacījumi.

Ar šiem un citiem jautājumiem par Latvijas un Baltijas reģiona ekonomikas attīstības izredzēm žurnālistus iepazīstinās Nordea eksperti, prezentējot jaunāko Nordea “Baltic Rim Outlook” pētījumu.

Prezentācijā piedalās:

Nordea Latvija bankas vadītājs Valdis Siksnis
Nordea Markets vecākais analītiķis Rodžers Vesmans (Roger Wessman)*
Nordea Markets analītiķis Ansi Rantala (Anssi Rantala) *

*Prezentācija notiek angļu valodā


Papildu informācijai:
Dagnija Stuķēna,
Sabiedrisko attiecību vadītāja-preses sekretāre,
Nordea Latvija,
tālr.: 67 077 610,
mob.: 29 470 708,
dagnija.stukena@nordea.com.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu