Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 09:51:09
Kultūra » T/c „Galerija Centrs” norisinājās festivāls „Global Village”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
T/c „Galerija Centrs” norisinājās festivāls „Global Village”
Autors: Alise Jansone, 21/11/2008 17:38

Šodien, 2008.gada 21. novembrī tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” no plkst. 12.30 - 14.00, norisinājās starptautiskās jauniešu organizācijas AIESEC organizētais valstu kultūru festivāls „Global Village” jeb Globālais ciemats. Tā ietvaros 17 valstu jaunieši prezentēja savu valstu tradīcijas, nacionālos ēdienus un dzērienus. Kultūras festivāls ir viens no pasākumiem, kas tiek rīkots ikgadējās Baltijas reģionālo valstu konferences „ENERGY 2008” ietvaros.

„Global Village” jeb Globālais ciemats ir viens no atraktīvākajiem organizācijas AIESEC pasākumiem. Tā laikā AIESEC biedri – jaunieši no visas pasaules prezentēja savas valstis. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja ne tikai apskatīt valstu stendus, bet nobaudīt tradicionālos ēdienus un dzērienus, aplūkot nacionālos tērpus, klausīties dziesmās un vērot dejas un arī pašiem aktīvi iesaistīties. Apmeklētāji iemācīties un atklāt kaut ko jaunu par 18 valstu kultūrām un vērot valstu pārstāvju priekšnesumus uz speciālas skatuves. Pasākumā sevi prezentēja jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Rumānijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ukraina, Itālijas, Kazahstānas, Somija, Vācijas, Spānijas, Gruzijas un pat tādas tālas un eksotiskas valsts kā Brazīlija. Tāpat pasākumā sastopami bija jaunieši no Polijas, Venecuēlas, Indijas, Krievijas, Šrilankas - AIESEC esošie un bijušie biedri, kuri ieradušies uz konferenci „Energy 2008”. Festivāla laikā organizācijas AIESEC biedri dejoja ne tikai tradicionālās dejas, bet arī visiem biedriem labi zināmās AIESEC dejas.

Globālais ciemats tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” notika ikgadējās Baltijas valstu konferences „ENERGY 2008” ietvaros un ir tikai viens no organizācijas AIESEC piedāvātajiem pasākumiem. Konferences mērķis ir veicināt jauniešos līderības prasmju attīstību, sadarbību starp Baltijas valstīm, kā arī attīstīt starptautisko apmaiņas programmu. Konferencē piedalīsies ap 300 AIESEC biedru no Baltijas valstīm un visas pasaules. Tāpat konferences ietvaros plānota ne tikai atraktīva kultūru iepazīšana, bet arī Līderības diena, kas paedzētas ne tikai AIESEC biedriem, bet visiem Latvijas studentiem un citiem interesentiem.

Tāpat šodien Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes ēkā, Aspazijas bulvārī 5, no plkst. 14.30 – 16.00, notika Līderības diena. Tās laikā AIESEC biedriem un ikvienam interesentam bija iespēja tikties ar starptautiskiem un labi zināmiem uzņēmumiem.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu