Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 23:53:32
Kultūra » Pasažieru Ostā atklāj fotoizstādi „Robeža, kas vieno”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pasažieru Ostā atklāj fotoizstādi „Robeža, kas vieno”
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens, 21/11/2008 17:23


Rīgas Pasažieru Ostas Terminālā šodien tika atklāta fotogrāfiju izstāde „Robeža, kas vieno” - starptautiska jauno fotogrāfu apmaiņas projekta gala rezultāts.

Izstādē redzamas Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas un Īrijas fotogrāfu darbi, kas uzņemti Latvijas pierobežā 2008. gada augustā, kad 33 jaunie fotogrāfi apbraukāja Latvijas robežu, dokumentējot pierobežas dzīvi.

Pateicoties Šengenas līgumam, cilvēku brīvība pārvietoties un iespējas ceļot ir augusi, bet vai tas būtiski ir mainījis dzīvi tiem, kuri gadiem dzīvo pierobežā? Vai robežas zaudēšana ES valstu iekšienē un daļas Latvijas robežas pārtapšana par ES robežu ir to dzīvi būtiski ietekmējusi?

"Projekta laikā fotogrāfi, pētot Latvijas pierobežas dzīvi, centās atbildēt arī uz jautājumiem par pašu identitāti. Vai mēs varam sajusties kā daļa no Eiropas, vai mūsu identitātei ir nacionālās robežas," skaidro projekta „Robeža, kas vieno” vadītājs Kaspars Breidaks.


























KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu