Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:07:09
Izklaide » Izstādi „Drošība un kārtība – Latvijai 90” varēs apskatīt Ventspilī
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izstādi „Drošība un kārtība – Latvijai 90” varēs apskatīt Ventspilī
Autors: Dace Ūdre, 21/11/2008 14:01

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumu ietvaros pirmdien, 25. novembrī plkst.14.00 Ventspils Olimpiskajā centrā atklās ceļojošo fotogrāfiju un priekšmetu izstādi „Drošība un kārtība – Latvijai 90”.

Izstādē, kuru Ventspilī varēs apskatīt līdz 5.decembrim, apkopotas liecības par ugunsdzēsēju, policijas, robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attīstību Latvijas valsts pastāvēšanas 90.gados. Tajā apskatāma pagājušā gadsimta ugunsdzēsēju šļūtene, cirvītis, cepures, robežsardzes virsnieka zobens, slēpes, padomju laiku noklausīšanās ierīces un sakaru līdzekļi, pirmie deviņdesmito gadu robežsargu spiedogi, radiācijas mēraparatūra, mūsdienu miesassargu garnitūra, slepeno dokumentu veidlapas un vēl citi priekšmeti, Latvijas pases attīstības ekspozīcija, kā arī vairāk kā 90 vēsturiskas fotogrāfijas par valsts drošības attīstību. 

Izstādes atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Aldis Ābele, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Bluķis, Valsts policijas koledžas direktors pulkvedis Aigars Evardsons, kā arī Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes, Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandieris, Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes,  Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Ventspils nodaļas vadītāji.

Atklāšanā, uz kuru īpaši aicināti skolu jaunieši, ikviens interesents varēs ne vien apskatīt izstādi, bet arī noskatīties kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumus, izmēģināt ugunsdzēsēja kaujas tērpu vai ķīmisko aizsargtērpu, apskatīt policistu ātrās reaģēšanas vienības ekipējumu, kriminālistikas speciālo tehniku un pārbaudīt savu prasmi šaušanā, izmantojot šaušanas stenda iekārtu.

Interesenti tiks informēti par izglītības iespējām Valsts policijas koledžā.

Atklāšanā skatītājus izklaidēs policijas tēli – Bebrs Bruno, Runcis Rūdis un ugunsdzēsējs – Zilonītis Baltiņš. 

Savukārt pie Olimpiskā centra būs apskatāmas policijas, robežsargu un ugunsdzēsēju automašīnas, glābšanas laivas, kvadricikls un policijas mobilais izolators.

Izstāde „Drošība un kārtība – Latvijai 90” oktobrī un novembrī jau pabija Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Liepājā un Jelgavu. Pirmie izstādi varēja aplūkot rīdzinieki Rīgas Kongresu namā.


Sīkāka informācija:
Dace Ūdre
Iekšlietu ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore,
tel.67219363, 26425173,
dace.udre@iem.gov.lv 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu