Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:32:44
Izklaide » Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte svinēs 25 gadu jubileju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte svinēs 25 gadu jubileju
Autors: LU Preses centrs, 21/11/2008 13:00

Rīt, 22.novembrī Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte (LU PPF) svinēs 25 gadu jubileju. Jubilejas sarīkojums sāksies plkst. 16:00 LU Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19. Pulkstenis 19:00 fakultātes telpās, Jūrmalas gatvē 74/76, notiks LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes un LU bijušā Pedagoģijas un psiholoģijas institūta absolventu, mācībspēku un darbinieku salidojums.

Salidojuma laikā viesiem būs iespēja noskatīties vairākas filmas par LU PPF, kurās redzams arī fakultātes pirmais dekāns Gunārs Gulbis un fakultātes pirmsākumi. Jau no 20.novembra līdz 10.decembrim LU Bibliotēkas Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkā un fakultātes vestibilā 1. stāvā apskatāma izstāde “LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātei - 25”. Izstādes veidošanas mērķis ir iepazīstināt interesentus ar nozīmīgākajiem notikumiem fakultātes dibināšanas vēsturē no pirmsākumiem līdz mūsu dienām, kas ietekmējuši fakultātes veidošanos par izglītības un zināšanu centru, kādu to pazīstam šodien. Salidojuma apmeklētāji fakultātē varēs apskatīt arī Pedagoģijas muzeju, kurā atspoguļoti materiāli par skolu, augstākās izglītības un skolotāju izglītības vēsturi, pedagoģijas zinātnes attīstību LU un Latvijā, kā arī iepazīties ar Tautas lietišķās mākslas studijas "VĀPE" jaunajām telpām un keramikas darbu izstādi.

Uz pasākumu fakultāte mīļi gaidīs visus absolventus un bijušos darbiniekus, lai kopā suminātu LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāti tās 25 gadu jubilejā.

Par LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāti

Pirmie studenti toreizējā Pedagoģijas fakultātē studijas uzsāka 1983.gadā. Pēc pieciem gadiem tika svinēts pirmais izlaidums, kad fakultāti beidza 97 jaunie skolotāji. Ar laiku fakultāte paplašinājās un 1995.gadā tika papildināts fakultātes nosaukums - tā kļuva par Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāti.

2003.gadā fakultāte apvienojās ar LU Pedagoģijas un psiholoģijas institūtu, un šobrīd fakultāte īsteno 34 studiju programmas, kurās mācās 4000 studentu. Pēdējos piecus gadus fakultāti katru gadu absolvē ~1000 studentu.


Informāciju sagatavoja:
LU Preses centrs

Papildu informācija:
LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte
Tālrunis: 67034000; 67034004
ppf@lu.lv
www.ppf.lu.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu