Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 12:20:50
Eiropas Savienība » Apbalvoti plakātu konkursa "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētāji
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Apbalvoti plakātu konkursa "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētāji
Autors: Ivars Bušmanis, 20/11/2008 15:48

Eiropas Komisijas rīkotajā plakātu konkursā jauniešiem "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarējušas Ķekavas mākslas skolas un Liepājas 15.vidusskolas komandas.

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 20. novembrī, Eiropas Savienības mājā svinīgajā ceremonijā tika apbalvoti Eiropas Komisijas rīkotā konkursa jauniešiem "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētāji. Pirmo vietu konkursā vecuma grupā no 12 - 14 gadiem ieguva Ķekavas mākslas skolas komanda "B6" un vecuma grupā no 15 - 18 gadiem Liepājas 15. vidusskolas komanda "Ansītis un Grietiņa". Abu vecuma grupu 1.vietu ieguvēju plakāti ir nosūtīti uz Parīzi, kur žūrijas komisija vērtēs konkursa uzvarētāju darbus no visām 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Komanda "B6" savu darbu raksturo šādi: "Plakāts vēsta par mūsdienu reālo situāciju, kurā bērns ir patiešām neaizsargāts pret visām negācijām ap viņu, kuras radījuši pieaugušie – alkohols, smēķēšana, narkotikas u.c. Tomēr ir cerība, ka ir cilvēki – vecāki, skolotājs, vienkārši garāmgājējs, kuriem nav vienalga un kuri ir gatavi parūpēties par mazajiem cilvēciņiem, dodot vietā mīlestību un drošības sajūtu, lai bērni varētu izbaudīt savu bērnību laimīgi."

Savukārt komanda "Ansītis un Grietiņa" ar savu darbu vēlējās pateikt: "Ansīti un Grietiņa, jums ir jāatrod ceļš atpakaļ!"

Visās 27 Eiropas Savienības valstīs konkursam tika reģistrētas 6621 komandas un iesniegti 7987 plakātu. Latvijā tika reģistrētas 72 komandas un iesniegti 84 plakāti.

Latvijā vecuma grupā no 12 - 14 gadiem tika iesniegti 57 plakāti un vecuma grupā no 15 - 18 gadiem – 27 plakāti. Visvairāk konkursā ir piedalījušās komandas no Iecavas – 12 komandas (visas komandas vada skolotāja Solvita Lauzēja), no Liepājas – 12 komandas (vada skolotājas Arta Tukšeniece, Ieva Jukna, Maija Ročāne), no Īslīces – 5 komandas (vada skolotāja Rita Straumīte) un no Jūrmalas – 5 komandas (vada skolotājs Sandis Bērziņš).

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Ābola, Tieslietu ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Vineta Sprugaine, Ārlietu ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas 2.sekretāre Zane Torgāne.

Vecuma grupā no 12 - 14 gadiem 2. vietu ieguva Valkas mākslas skolas komanda "Saule un vējš", 3. vietu – Iecavas vidusskolas komanda "Only smile".

Vecuma grupā no 15 - 18 gadiem 2. vietu ieguva Rīgas Jāņa Poruka vidusskolas komanda "RJPV_BTAK", 3. vietu – Īslīces komanda "Īslīce".

Pirmo trīs vietu ieguvēju plakāti un to apraksti abās vecuma grupās apskatāmi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā tīmekļa vietnē:

http://ec.europa.eu/latvija/news/av_material/photo_gallery/index_lv.htm

Trīs uzvarētāju komandas no katras vecuma grupas, kas uzvarēs starp 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm, balvā saņems ceļojumu uz Briseli.


Ivars Bušmanis
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
preses sekretārs,
E-pasts: ivars.busmanis@ec.europa.eu;
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu