Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 14:48:05
Makroekonomika » Precizē budžeta izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Precizē budžeta izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām
Autors: Igors Ivanovs, 20/11/2008 12:29

Ceturtdien, 20. novembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīti Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi MK noteikumos par budžeta izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām.

Grozījumi noteikumos izstrādāti, lai precizētu iestāžu administratīvo izdevumu un ar iestādes darbības nodrošināšanu saistīto izdevumu klasifikāciju, kā arī uzlabotu spēkā esošo izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām. Izmaiņas tiesību aktā nodrošinās pareizu budžeta izpildes uzskaiti un uzrādīšanu pārskatos, kā arī efektīvu finanšu vadību.

Pamatojoties uz FM veikto analīzi par klasifikācijas kodu pielietojumu 2007. gadā un analizējot to ekonomisko būtību, noteikumu projektā tiks svītroti 123 kodi.

MK noteikumu klasifikāciju plānots papildināt ar 44 kodiem, kas nodrošinātu valsts un pašvaldību sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības kontroli un efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu. Ar grozījumiem MK noteikumos plānots veikt arī citus redakcionālus precizējumus.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu