Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 09:33:43
Kultūra » Ārlietu ministrija aicina Latvijas skolas apmeklēt izstādi „Latvijas valsts izveidošanas pirmie gadi”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrija aicina Latvijas skolas apmeklēt izstādi „Latvijas valsts izveidošanas pirmie gadi”
Autors: Alise Jansone, 20/11/2008 11:51

Ārlietu ministrija aicina Latvijas skolas pieteikt grupas izstādes „Latvijas valsts izveidošanas pirmie gadi” apmeklējumam. Par ekspozīcijā ietvertajiem dokumentiem, fotoattēliem un filmām apmeklētāju grupām stāstīs izstādes autori- vēsturnieki Dr.hist. Valters Ščerbinskis un Dr.hist. Ēriks Jēkabsons.

Lāčplēša dienā atklātā izstāde par Latvijas valsts izveidošanu jau izraisījusi lielu interesi Latvijas iedzīvotāju, it īpaši skolēnu un studentu vidū. Pirmās izstādes nedēļas laikā to apmeklējuši aptuveni 200 interesentu. Papildus individuālajiem apmeklētājiem, Ārlietu ministrijā viesojušās skolēnu grupas no Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Jūrmalas Pumpuru vidusskolas, kā arī Rīgas domes darbinieki.

Izstādē "Latvijas valsts izveidošanas pirmie gadi", kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Valsts vēstures arhīvu, ietverti unikāli dokumenti un fotogrāfijas, kas atspoguļo Latvijas valsts izveidošanu, kā arī neatkarīgās Latvijas politiskās, ekonomiskās un kultūras darbības pirmsākumus (1918-1926).

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz 12.decembrim Ārlietu ministrijas foajē, iepriekš piesakoties ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pa tālruni 67015984 (Elīna Krēsliņa).
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu