Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 09:58:17
Eiropas Savienība » Apbalvos plakātu konkursa "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētājus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Apbalvos plakātu konkursa "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētājus
Autors: Ivars Bušmanis, 19/11/2008 17:10

Rīt, 20. novembrī – Starptautiskajā bērnu tiesību dienā plkst. 11:00 Eiropas Savienības mājā svinīgajā ceremonijā tiks apbalvoti Eiropas Komisijas rīkotā konkursa jauniešiem "Bērna tiesības uz aizsardzību" uzvarētāji.

2008. gada jauniešu plakātu konkursu, kura nosaukums ir „Bērna tiesības uz aizsardzību”, 31. jūlijā atklāja Eiropas Komisijas viceprezidents Žaks Barro. Bērni un pusaudži vecumā no 10 līdz 18 gadiem tika aicināti veidot plakātus, kas ataino bērnu tiesību aizsardzības koncepciju Eiropas Savienībā.

Dalībnieki iedalīti divās vecuma grupās: 10-14 un 15-18 gadus veci jaunieši. Viņiem bija jāizveido komandas ar vismaz četriem jauniešiem un vienu pieaugušo, kurš uzņemas atbildību par visiem konkursa administratīvajiem aspektiem.

Visās 27 Eiropas Savienības valstīs konkursam tika reģistrētas 6129 komandas un iesniegti vairāk kā 6000 plakātu. Latvijā tika reģistrētas 72 komandas un iesniegti 84 plakāti.

Latvijā vecuma grupā no 12 - 14 gadiem tika iesniegti 46 plakāti un vecuma grupā no 15 - 18 gadiem – 19 plakāti. Visvairāk konkursā ir piedalījušās komandas no Iecavas – 12 komandas (visas komandas vada skolotāja Solvita Lauzēja), no Liepājas – 12 komandas (vada skolotājas Arta Tukšeniece, Ieva Jukna, Maija Ročāne), no Īslīces – 5 komandas (vada skolotāja Rita Straumīte) un no Jūrmalas – 5 komandas (vada skolotājs Sandis Bērziņš).

12. novembrī žūrijas komisija novērtēja konkursam iesniegtos plakātus. Žūrijā piedalījās seši vērtētāji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Izglītības un Zinātnes ministrijas Valsts Jauniešu Izglītības centra, Tieslietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Jelgavas tautas gleznošanas studijas un Jaunatnes vienotai Eiropai kluba "Māja". Uzvarētāji tiks paziņoti un apbalvoti svinīgajā ceremonijā 20. novembrī – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā plkst. 11:00 Eiropas Savienības mājā. Trīs uzvarētāju komandas no katras vecuma grupas balvā saņems ceļojumu uz Briseli.


Ivars Bušmanis
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
preses sekretārs,
E-pasts: ivars.busmanis@ec.europa.eu;
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu