Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 20:21:19
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar CVK priekšsēdētāju Arni Cimdaru pārrunā Gruzijas ārkārtas prezidenta vēlēšanas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar CVK priekšsēdētāju Arni Cimdaru pārrunā Gruzijas ārkārtas prezidenta vēlēšanas
Autors: Ārlietu ministrija, 14/01/2008 16:53

14.janvārī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar Latvijas pārstāvjiem, kas piedalījās 5 janvāra ārkārtas prezidenta vēlēšanu Gruzijā novērošanā. M.Riekstiņš tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru un Latvijas ilgtermiņa novērotāju EDSO ODIHR (Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja) misijā prof. Andri Runci, lai ar viņiem pārrunātu Gruzijas ārkārtas prezidenta vēlēšanu norisi.

Abi vēlēšanu novērotāji sarunas laikā izteica atbalstu EDSO un citu starptautisko organizāciju secinājumiem, ka vēlēšanas Gruzijā ir noritējušas atklāti un atbilstīgi starptautiskajiem standartiem. Tāpat vēlēšanu novērotāji norādīja uz atsevišķām nepilnībām, kas tika novērotas vēlēšanu laikā.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka viens no Latvijas ārpolitikas virzieniem saistībā ar Eiropas kaimiņu politiku ir sniegt Gruzijai atbalstu demokratizācijas procesā un dalīties Latvijas pieredzē, kuru tā ir ieguvusi, veidojot un stiprinot demokrātiskās institūcijas. M.Riekstiņš norādīja, ka tālāka Gruzijas sākto reformu stiprināšana veicinās pēctecību Gruzijas dialogā ar ES un NATO.

Kopumā Gruzijas ārkārtas prezidenta vēlēšanu novērošanā piedalījās 19 novērotāji no Latvijas. Jau ziņots, ka Ārlietu ministrija apsveica Gruziju ar šī gada 5.janvārī notikušajām ārkārtas prezidenta vēlēšanām un, balstoties uz starptautisko novērotāju atzinumiem, novērtējusi tās kā atklātas un atbilstošas starptautiskajiem standartiem. Tāpat ministrija aicināja Gruziju turpināt sāktās reformas un virzību uz demokrātijas nostiprināšanu un ņemt vērā EDSO ziņojumā minētās problēmas.


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu