Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:36:30
Pasaule » Stokholma uzņem ceļojošo projektu Balticness
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Stokholma uzņem ceļojošo projektu Balticness
Autors: Ārlietu ministrija, 14/01/2008 16:43

17.janvārī Stokholma uzņems Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) rīkoto ceļojošo projektu Balticness, kas ietver foto izstādi, džeza koncertu un diskusiju par reģionālās sadarbības tematiku.

Projektu atklās Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Stokholmas Ekonomikas augstskolā pulksten 9:45 ievadot diskusiju Baltijas jūras reģions Eiropā. Seminārā tiks runāts par reģiona konkurētspējas ekonomiskajiem aspektiem, kā arī reģiona un Eiropas Savienības nākotnes sadarbības formām.

Pulksten 13:30 Stokholmas pilsētas bibliotēkā (Odengatan 59) ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atklās fotoizstādi Where the Baltic sea and people meet. Fotoizstādē iekļauti 40 BJVP valstu jauno fotogrāfu darbi. Jaunieši, raugoties uz Baltijas jūru caur fotokameras aci, ir radījuši tās spoguļattēlu un daudzveidību, kurā jaušama humora izjūta, enerģija un cieņa pret apkārtējo vidi. Izstāde būs apskatāma līdz 2008. gada 1. februārim.

Savukārt džeza klubā Fasching (Kungsgatan 63) pulksten 20.00 notiks Latvijas un Zviedrijas džeza mūziķu kopīgs koncerts. Latviju tajā pārstāvēs Deniss Paškēvics un grupa Riga Groove Electro, bet Zviedriju – Karls Martins Almkvists (Karl Martin Almqvist) un Ulfs Adokers (Ulf Adåker). Koncertu papildinās video performance par Baltijas jūras, cilvēku, sadarbības tēmu.

Projekts Balticness ir gadu ilga pasākumu sērija visās BJVP valstu metropolēs (Tallina, Helsinki, Sanktpēterburga, Stokholma, Oslo, Reikjavīka, Kopenhāgena, Berlīne, Varšava, Viļņa, Rīga). Projekta galvenais mērķis ir sekmēt reģiona identitātes, piederības veidošanos, veicināt sadarbības paplašināšanos un integrācijas padziļināšanos Baltijas jūras reģiona valstu starpā, uzsverot Baltijas jūru kā visa reģiona un tā sabiedrības dzīvības artēriju.

Projektu īsteno Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas vēstniecībām BJVP dalībvalstīs, pilsētu pašvaldībām, BJVP Sekretariātu Stokholmā, Laikmetīgās mākslas centru, mūziķu apvienību Ze Pirats un Baltijas Attīstības forumu.

Projekts Stokholmā tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Zviedrijā, Stokholmas pilsētas bibliotēku un džeza klubu Fasching.
Piedalīties aicināti visi interesenti!


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu