Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 10:45:17
Kultūra » Somijā atklāj Jānim Rozentālam veltītu piemiņas plāksni
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Somijā atklāj Jānim Rozentālam veltītu piemiņas plāksni
Autors: Laima Paula, 19/11/2008 10:13

Vakar Helsinkos tika atklāta piemiņas plāksne Janim Rozentālam un viņa dzīvesbiedrei, somu dziedātājai Ellijai Forselei-Rozentālei. Piemiņas plāksne tika uzstādīta Kulosāri salā – vietā, kur latviešu un somu mākslinieku pāris dzīvoja 1915. un 1916. gados, informē Latvijas vēstniecība Somijā.

Uz atklāšanu tika uzaicināti Somijas valsts iestāžu un Helsinku pilsētas vadības, draudzības biedrību, kultūras un preses pārstāvji, diplomāti, vietējie latvieši, Kulosāri iedzīvotāji, kā arī Rozentāla muzeja pārstāvji un radinieki Latvijā un Somijā.

Atklāšanas ceremonijas dalībniekus uzrunāja Latvijas vēstnieks Einars Semanis.

Janis Rozentāls gan kā personība, gan ar savu daiļrades mantojumu veido tiltu laikā un telpā starp latviešu un somu tautu dvēselēm. Izcilo mākslinieku ar Somiju vienoja personīgas saites, un Somijas dabai un cilvēkiem viņa radošā darba mantojumā ir neatņemama vieta.

Rozentāla vārdu nes Somijas un Latvijas draudzības biedrība, kas tika nodibināta 1990. gadā. 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu