Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 09:13:37
Izklaide » Latvijas Televīzijas svētku raidījumi būs skatāmi Esplanādē uz lielā ekrāna
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Televīzijas svētku raidījumi būs skatāmi Esplanādē uz lielā ekrāna
Autors: Ieviņa Ancena, 14/11/2008 17:20

Latvijas Televīzijas svētku raidījumi no 15. līdz 18. novembrim būs skatāmi ne tikai LTV1 ēterā, bet arī uz lielā ekrāna Esplanādē pie Raiņa pieminekļa.

Šajā vietā būs izvietots pusgadu tapušā „Latvijas Avīzes” projekta „Latvijas vienotības josta” rezultāts: proti, no 4. maija darinātā josta veidos Latvijas kontūras formas labirintu, kuru izstaigāt un izlasīt vēlējumus aicināts ikviens. LTV1 programmas retranslācija viesīs svētku sajūtu un ļaus sekot projekta sadarbības partnera – Latvijas Televīzijas - svētku raidījumiem arī neatrodoties mājās pie televīzijas ekrāniem.

Paredzams, ka emocionālākā izvērtīsies LTV1 īpašā dāvana – Dziesmu nakts, kas sāksies 17. novembra vakarā un savienos svētku priekšvakaru ar svētku rītu. Tālab ikviens, kurš šajā vakarā un naktī nevēlēsies palikt vientuļš, tiek aicināts uz Latvijas galvaspilsētas centru un no plkst. 18:30 Esplanādē būt kopā ar Latvijas Televīziju, lai svētku rītu sagaidītu ar kopīgu dziesmu.

Dziesmu naktī iekļauta gan tiešraide no svētku koncerta jauniešiem Latvijas Nacionālajā operā „Tu esi Latvija!”, gan svētku koncerts Latvijas Nacionālajā teātrī „Mana dziesma Latvijai” (plkst. 21:10), grupas "Čikāgas piecīši" koncerts Mežaparkā (plkst. 22:40), šīsvasaras - XXIV Vispārējo latviešu dziesmu svētku Tautas sadziedāšanās Mežaparkā (plkst. 00:55), Tautas sadziedāšanās pie Brīvības pieminekļa projekta „Rīgai – 800” ietvaros  (plkst. 3:30) un Jauniešu koru koncerts „Skonto” stadionā 2003. gada XIII Vispārējo latviešu dziesmu svētku ietvaros (plkst. 6:50).

Jāpiebilst, ka Latvijas Televīzijas sarūpētos svētku raidījumus – LTV1 programmas retranslāciju – parkā varēs vērot četru dienu garumā: telemaratons sāksies sestdien, 15. novembrī, no plkst. 21:10, kad notiks pieslēgšanās tiešraidēm no Zemgales sirds Jelgavas, lai noskatītos LTV trešās novadu dienas noslēgumu - svētku salūtu pie Jelgavas kultūras nama, kā arī pēcāk paviesotos Paula krodziņā. 

Svētdien, 16. novembrī – tiešraides no Latgales dienas, Rīgas kinostudijas dokumentālā filma „Latvijas laikā” (plkst. 19:35) un R. Paula dziedāšanas svētki (plkst. 21:30).

Pēc jau minētās Dziesmu nakts demonstrēšanas, kas savieno s svētku priekšvakaru ar svētku rītu, 18. novembrī ekrānos skatītāji no plkst. 17:00 varēs vērot visas svarīgākās svētku tiešraides.


Ieviņa Ancena
VB SIA "Latvijas televīzija"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: +371 67200959
Mobilais tālrunis: +371 26337544
E-pasts: ievina.ancena@ltv.lv 
Internets:http://www.ltv.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu