Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 22:34:00
Pasaule » Notiek Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas galotņu tikšanās
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Notiek Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas galotņu tikšanās
Autors: Preses centra nodaļa, 14/11/2008 17:18

14.novembrī Nicā, Francijā, tikās Eiropas Savienības (ES) un Krievijas vadītāji.

Samitā tika pārrunāts konflikts Gruzijā, kā arī 12.augusta Sarkozī-Medvedeva “sešu punktu plāna” izpilde un citi krīzes noregulējuma aspekti.

Samitā ES paziņoja, ka tiek atsāktas sarunas par jauno ES-Krievijas sadarbības līgumu, kurš aizstās pašreizējo Partnerības un sadarbības līgumu. Sarunas par jauno sadarbības līgumu tika apturētas saskaņā ar 1.septembra ārkārtas Eiropadomes lēmumu, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Gruzijas teritorijā. Par to atsākšanu ES dalībvalstu ārlietu ministri vienojās 10.novembrī.

Samitā ES un Krievija tika pievērsta uzmanība svarīgiem globāla līmeņa jautājumiem – pasaules finanšu krīzei, energodrošībai, klimata izmaiņām un citiem starptautiskās politikas aktuāliem jautājumiem. Tāpat ES un Krievijas pārstāvji pārrunāja paveikto ES un Krievijas Četru sadarbības telpu Ceļa karšu izpildē.

No ES puses piedalījās ES Padomes prezidents, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy), ES Padomes ģenerālsekretārs Havjers Solana (Javier Solana), Eiropas Komisijas prezidents Hosē Manuels Barozu (José Manuel Barroso), Francijas  ārlietu ministrs Bernārs Kušnē (Bernard Kouchner), ES ārlietu komisāre Benita Ferrero-Valdnere (Benita Ferrero-Waldner) un ES tirdzniecības komisāre Ketrīna Aštone (Catherine Ashton). Krieviju samitā pārstāvēja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 67016 272. Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu