Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 12:33:41
Makroekonomika » Slakteris: svarīgākais šobrīd ir atbalsts uzņēmējdarbībai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Slakteris: svarīgākais šobrīd ir atbalsts uzņēmējdarbībai
Autors: Elīna Dobulāne, 14/11/2008 12:29

Piektdien, 14. novembrī, Saeimā otrajā un galīgajā lasījumā tiek skatīts Finanšu ministrijas sagatavotais likumprojekts par valsts budžetu 2009. gadam. Skaidrojot nākamā gada budžeta prioritātes, Saeimas deputātus uzrunās finanšu ministrs Atis Slakteris.

Finanšu ministrs uzsver: „Šis budžets būtiski atbalsta arī uzņēmējdarbību, jo valdība ir radusi iespējas nodokļu kopumu veidot tā, lai mūsu valsts uzņēmējiem būtu iespējas gan konkurēt ar citu valstu uzņēmējiem, gan arī veicināt eksportu. Nākamā gada budžets atbalsta lielākos valsts investīciju projektus, kas ir faktors pret bezdarba pieaugumu. Parakstot aizņēmuma līgumu ar Eiropas Investīciju banku par 500 miljoniem eiro, mēs esam ieguvuši iespējas nodrošināt līdzfinansējumu Eiropas Savienības projektiem. Tas nozīmē ieguldījumu gan zinātnē un izglītībā, gan lauku infrastruktūras attīstībā, gan informācijas tehnoloģiju un ražošanas nozarēs.”

Jau ziņots, ka sestdien, 8. novembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts Saeimā 1. lasījumā jau atbalstītais likumprojekts par valsts budžetu 2009. gadam. Valdība nolēma samazināt konsolidētajā budžetā plānotos ieņēmumus par 145 miljoniem latu, bet izdevumus – par 227,7 miljoniem latu. Konsolidētā budžeta deficīts plānots 247 miljoni latu, kas ir par 82,5 miljoniem latu mazāk, nekā to paredzēja Saeimas 1. lasījumā atbalstītais budžeta likumprojekts. Tādejādi plānotais budžeta deficīts ir 1,5% no iekšzemes kopprodukta.


Informācijas sagatavotājs:
Elīna Dobulāne
Preses nodaļas vadītāja
Tālr. 67083850, Elina.Dobulane@fm.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu