Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 04:54:49
Izklaide » LTV1 svētku ieskaņai mazajiem skatītājiem piedāvās animācijas filmu „Kirikū un burve”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
LTV1 svētku ieskaņai mazajiem skatītājiem piedāvās animācijas filmu „Kirikū un burve”
Autors: Ieviņa Ancena, 14/11/2008 12:13

Pirmdien, 17. novembrī, plkst. 9:10 LTV1 mazajiem skatītājiem piedāvās studijā „Rija” tapušo franču režisora Mišela Oslo pilnmetrāžas animācijas filmu „Kirikū un burve”.

Filmas mazo varoni zīmējuši Latvijas animatori, bet latviešu valodā to ierunājuši pazīstami un iemīļoti aktieri - Juris Strenga, Katrīne Pasternaka, Karīna Tatarinova, Jānis Kirmuška, Vilis Daudziņš, Guna Zariņa un citi. Galvenais varonis Kirikū runās šarmantā 10 gadus vecā Kārļa Artūra Moora balsī. Filmas dublāža tapusi sadarbībā ar studiju „Mārtiņš”.

Filma „Kirikū un burve” stāsta par mazu, drošsirdīgu zēnu, kurš, bruņots tikai ar savu drošsirdību, zinātkāri un skaidro bērna dvēseli, izlemj sacelties pret visvareno raganu, kura viņa ciemam atņēmusi ūdeni un nozagusi visu zeltu. Viņš ne tikai uzvar raganu, bet māca ciemata iedzīvotājiem piedošanas visspēcību.

Filmas režisors Mišels Oslo (Michel Ocelot) ir viens no Francijas spilgtākajiem un atzītākajiem animācijas filmu režisoriem. Dzimis Francijā, bērnību pavadījis Gvinejā, bet pēcāk atgriezies Parīzē, kur strādā joprojām. Sākotnēji franču animācijas filmu režisors un mākslinieks ir veidojis īsfilmas, animācijas seriālus un reklāmas filmas. Itin visām savām filmām Oslo pats rakstījis scenārijus un veidojis tēlus.

„Kirikū un burve” (Kirikou et la sorcière) ir M. Oslo pirmā pilnmetrāžas animācijas filma. Pie tās režisors sadarbībā ar mūsu studiju „Rija” ķēries 1994. gadā; par impulsu kalpojuši Āfrikas valstī Gvinejā pavadītās bērnības iespaidi. 1998. gadā filma tika pabeigta un ieguva nedalītu publikas mīlestību un kritiķu atzinību.


Ieviņa Ancena
VB SIA "Latvijas televīzija"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: +371 67200959
Mobilais tālrunis: +371 26337544
E-pasts: ievina.ancena@ltv.lv
Internets: http://www.ltv.lv


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu