Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:07:40
Pasaule » Valmieru šogad popularizēs vairākās starptautiskās izstādēs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valmieru šogad popularizēs vairākās starptautiskās izstādēs
Autors: Inese Kazuša, 14/01/2008 10:36

Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) šogad pilsētas un apkārtnes tūrisma piedāvājumu popularizēs vairākās izstādēs- gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Informācija par Valmieru aizceļos uz Somiju, kur notiks tradicionālais tūrisma gadatirgus „Matka”. Valmiera tiks pārstāvēta arī 15.starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Balttour 2008", kas no 8. līdz 10.februārim norisināsies Rīgā. Valmieras Tūrisma informācijas centra speciālisti piedalīsies arī nozares izstādēs Tallinā un Viļņā.

Lai popularizētu Valmieras pilsētu, Tūrisma informācijas centrs šogad plāno izdot bukletus ar jaunāko informāciju par ceļošanas, atpūtas, naktsmītņu un ēdināšanas iespējām Valmieras pusē. Šogad taps arī jauna Valmieras rajona tūrisma karte. Valmieras rajona tūrisma karte 4 valodās (latviešu, angļu, krievu, vācu) būs gatava uz Balttour izstādi, kartes izdošanu koordinē Rūjienas TIC. Jāpiebilst, ka jaunākā informācija par tūrisma iespējām pieejama arī internetā www.valmiera.lv.

Tā kā šis Valmierai ir jubilejas gads un pilsēta augustā plaši atzīmēs 725 gadu jubileju, sadarbībā ar izdevniecību „Jumava“ tiks sagatavots un izdots pilsētas fotogrāfiju albums. Tajā tiks iekļautas gan  fotokonkursos iekļautās bildes, gan citi Valmieru raksturojošie fotoattēli.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs apkopojis statistiku par apkalpoto tūristu skaitu 2007.gadā. Dati liecina, ka pērn TIC pēc informācijas vērsies 5161 interesents. No tiem 3860- latvieši, savukārt 1478- ārvalstnieki. No ārzemju ceļotājiem, visvairāk, 419 jeb 7,8% no kopējā interesentu skaita, bijuši igauņi,. TIC apmeklējis 341 vācietis, kas ir 6,4% no kopējā skaita. Pēc informācijas centrā vērsušies arī somu, franču, britu, spāņu, nīderlandiešu, poļu, zviedru, norvēģu, dāņu, japāņu, beļģu, čehu, ungāru u.c. ceļotāji.

Visvairāk 1047 jeb 77,4% interesējušies par apskates objektiem un atpūtas iespējām Valmierā, savukārt 920 jeb 19,6%- iegādājušies pilsētas suvenīrus. 442 jeb 8,3% meklējuši ziņas par dažādiem pieejamiem pakalpojumiem Valmierā, 375 jeb 7%- par naktsmītnēm, bet 339 jeb 6,4%- par pasākumiem. Interesenti vēl vērsušies ar jautājumiem par tūrisma aģentūru darbību pilsētā, aktīvās atpūtas iespējām u.c.


Papildus informācija:
Ilze Liepa
Valmieras TIC
Vadītāja
Mob. tel.: 29335677

Informāciju sagatavoja:
Inese Kazuša
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tel.: 26418755
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu