Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 04:27:43
Kultūra » Haralda Medņa piemiņas ceļojošo balvu saņems Arvīds Platpers
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Haralda Medņa piemiņas ceļojošo balvu saņems Arvīds Platpers
Autors: Laima Paula, 12/11/2008 11:02

Piektdien Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā, kas notiks Salaspils novada kultūras namā "Rīgava", tiks pasniegta diriģenta, ilggadējā Rīgas rajona koru virsdiriģenta Haralda Medņa piemiņas ceļojošā balva. Šogad balva piešķirta Rīgas rajona koru virsdiriģentam Arvīdam Platperam, informē Rīgas rajona padomes speciāliste Ingrīda Pūka.

Rīgas rajona padome 2007.gadā, atzīmējot Haralda Medņa 100.dzimšanas dienu, iedibināja tradīciju pasniegt ilggadējā rajona koru virsdiriģenta Haralda Medņa piemiņas ceļojošo balvu par nozīmīgu ieguldījumu koru mūzikas attīstībā un Dziesmu svētku tradīciju turpināšanā.

2007.gadā šo balvu saņēma Inčukalna jauktā kora diriģents Vitalis Kikusts. Šogad – Dziesmu svētku gadā - ceļojošā piemiņas balva tiks pasniegta Haralda Medņa darba turpinātājam tagadējam Rīgas rajona koru virsdiriģentam Arvīdam Platperam.

Haralda Medņa piemiņas ceļojošā balva ir tēlnieces Intas Bergas darbs "Skaņa" un naudas prēmija. Balva tiek piešķirta rajona jauktajiem, sieviešu, vīru, senioru koru diriģentiem par starptautiskiem, rajona un lokālo kultūrvidi veidojošiem projektiem, rajona koru diriģentiem par radošu darbu ar koru kolektīviem vai par mūža ieguldījumu koru nozares attīstībā. Pretendentus šai balvai var izvirzīt Rīgas rajona pašvaldības, vietējo pašvaldību kultūras iestādes un koru diriģenti.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu