Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 06:04:14
Kultūra » Sekmīgu kultūras nozares attīstību paredz arī nākošajā gadā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sekmīgu kultūras nozares attīstību paredz arī nākošajā gadā
Autors: Alise Jansone, 05/11/2008 15:33

Līdzekļu un funkciju optimizācija un pārdomāts menedžments nodrošinās sekmīgu kultūras nozares attīstību arī nākošajā gadā. To secināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 5.novembrī, uzklausot kultūras ministri Helēnu Demakovu.

„Pozitīvi, ka šajos ekonomiski grūtajos apstākļos kultūras nozare ne tikai izdzīvo, bet turpina attīstīties,” sacīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. Turklāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Liepājas koncertzāle un citu kultūras objektu celtniecība stimulē valsts ekonomisko attīstību, akcentēja deputāti.

Deputāti pauda gandarījumu, ka pateicoties savlaicīgai kultūras darbinieku atalgojuma sakārtošanai, speciālistiem ir konkurētspējīgs atalgojums.

Deputāti ar kultūras ministri pārrunāja arī Latvijas Nacionālās operas statusa maiņu, pārveidojot to no valsts budžeta iestādes par kapitālsabiedrību, lai veicinātu operas attīstību.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu