Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 02:31:38
Pasaule » Latvijas pārstāvji apsveic jaunievēlēto ASV prezidentu Baraku Obamu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas pārstāvji apsveic jaunievēlēto ASV prezidentu Baraku Obamu
Autors: Renāte Logina, 05/11/2008 11:17

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš šodien nosūtījis apsveikuma vēstuli ASV viceprezidenta amata kandidātam senatoram Džozefam Baidenam (Joseph Biden), nododot veiksmes vēlējumus jaunievēlētajam prezidentam Barakam Obamam (Barrack Obama) un viceprezidentam viņu turpmākajā darbībā pēc stāšanās amatā, informē Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrs īpaši uzsvēris arī senatora Dž. Baidena darbību ASV Senāta ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatā un personīgo ieguldījumu Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu attiecību veicināšanā, kā arī stingro atbalstu Latvijas integrācijai NATO.

"Izsaku pateicību jaunievēlētajam prezidentam Barakam Obamam par viņa pausto atbalstu jau priekšvēlēšanu debašu laikā Baltijas valstu un citu jauno demokrātiju centieniem. Ar gandarījumu novērtēju to, ka Baraks Obama ir līdzautors ASV Senāta rezolūcijai saistībā ar Latvijas neatkarības proklamēšanas 90.gadadienu,” norāda Māris Riekstiņš.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvija augstu vērtē ciešās attiecības ar ASV un apliecina Latvijas gatavību arī turpmāk aktīvi sadarboties gan divpusējo, gan daudzpusējo sadarbības formātu ietvaros. „Esmu pārliecināts, ka Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu attiecības turpinās attīstīties līdzšinējās draudzības garā,” atzīmē ārlietu ministrs.

Jaunievēlēto ASV prezidentu apsveicis arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers. „Baraks Obama ir Latvijas draugs, jo jau iepriekš izrādījis savu atbalstu Latvijai. Viens no tādiem apliecinājumiem ir viņa līdzdalība iniciatīvā par ASV Senāta rezolūciju Latvijas 90.gadadienā, kur uzsvērta Latvijas gadu desmitiem ilgās okupācijas nelikumība,” norādīja Valdis Zatlers.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu