Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 02:12:09
Kultūra » Karina Pētersone saņem UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Goda rakstu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Karina Pētersone saņem UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Goda rakstu
Autors: Alise Jansone, 04/11/2008 16:40

Otrdien, 4.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone saņēma UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) Goda rakstu.

Pasniedzot Goda rakstu, UNESCO LNK prezidents, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks norādīja, kas šī ir pateicība par izcilu ieguldījumu UNESCO darbā, gan panākot Latvijas kultūrvēsturisko vērtību iekļaušanu UNESCO sarakstā, gan veicinot Latvijas UNESCO struktūrvienības izaugsmi.

K.Pētersone uzsvēra, ka viņai šis ir ļoti aizkustinošs brīdis un pauda gandarījumu, ka UNESCO Latvijā ir viena no tām starptautiskajām organizācijām, kas bauda lielu sabiedrības uzticību.

Būdama Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komisijas priekšsēdētāja K. Pētersone 1997. gadā aktīvi iestājās par to, lai Pasaules kultūras mantojuma sarakstā tiktu iekļauts Rīgas vēsturiskais centrs. K.Pētersone kā bijusī UNESCO LNK prezidente un kultūras ministre vadīja projekta sagatavošanu Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku tradīcijas iekļaušanai Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā. K.Pētersone arī vairākkārt pārstāvējusi Latviju šajā starptautiskajā forumā.

Līdz šim UNESCO LNK Goda rakstu ir saņēmuši vienīgi pirmā Latvijas vēstniece Francijā un UNESCO Aina Nagobads – Ābola, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmija.

Atzīmējot UNESCO LNK 17 gadu darbību Latvijā šogad pasniegti arī vairāk nekā 30 Atzinības raksti.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu