Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:07:33
Pasaule » Vācijā ievieš Tīrās vides zonas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vācijā ievieš Tīrās vides zonas
Autors: Ārlietu ministrija, 10/01/2008 10:35

Saskaņā ar Eiropas Savienības likumdošanu Vācijā tiek ieviestas Tīrās vides zonas. No šā gada 1.janvāra šādas zonas tika ieviestas Berlīnē, Hannoverē un Ķelnē. Tuvāko gadu laikā tiks pievienotas arī citas Vācijas pilsētas.

Šajās zonās drīkst iebraukt tikai tie transporta līdzekļi, kas ir aprīkoti ar Tīrās vides zonu uzlīmi. Uzlīme ir derīga visās Tīrās vides zonās Vācijā attiecīgajam transporta līdzeklim visu tā darbības laiku, ja netiek mainīts transporta līdzekļa numurs. Minētais regulējums ir saistošs arī ārvalstniekiem, kuri ar transporta līdzekli (vieglo vai kravas automobili, autobusu) plāno pārvietoties Tīro vides zonu teritorijā. Pārkāpuma gadījumā tiek piespriesta soda nauda 40 EUR apmērā un piešķirts soda punkts Vācijas Flesnburgas Satiksmes Centrālajā reģistrā. Iebraukšana minēto zonu teritorijā un izbraukšana no tās ir apzīmēta ar attiecīgu ceļazīmi (Umwelt zone).

Tīrās vides zonu uzlīmi ir iespējams pasūtīt un apmaksāt tiešsaistes režīmā (https://umwelt-plakette.de). Pēc pieteikuma saņemšanas Vācijas kompetentās iestādes tos izskata un lemj par uzlīmes piešķiršanu, atkarībā no transporta līdzekļa tehniskajiem datiem. Eiropas Savienības teritorijā reģistrētajiem transporta līdzekļiem uzlīmes iegāde izmaksā 29,80 EUR, savukārt citās Eiropas valstīs reģistrētajiem transporta līdzekļiem – 39,80 EUR.

Sīkāka informācija par Tīrās vides zonu uzlīmēm un to iegādes iespējām ir pieejama internetā www.umwelt-plakette.de


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu