Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 04:17:04
Kultūra » Somijā notiks Latvijas filmu nedēļa
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Somijā notiks Latvijas filmu nedēļa
Autors: Sintija Pakalne, 04/11/2008 10:33

Latvijas vēstniecība no 4. līdz 30.novembrim organizē Latvijas filmu nedēļu piecās Somijas pilsētās – Tamperē, Oulu, Kuopio, Jiveskilē un Lahti. Tas iespējams sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru un vietējiem kino centriem Somijā. Latvijas filmu nedēļa notiek ar Somijas naudas kaltuves Rahapaja Oy un Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu, informē Latvijas vēstniecība Somijā. 

Filmu nedēļas atklāšana notiks 4.novembrī Pirkanma Kino centra kinoteātrī Niagara Tamperē. Filmu nedēļu atklās Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis oficiālā vizītē Tamperē.

Latvijas filmu nedēļas programmā būs latviešu kino klasikas un mūsdienu mākslas filmas, kā arī dokumentālās un bērnu animācijas filmas. Filmu nedēļas ietvaros Somijā tiks izradīta arī Edvīna Šnores dokumentālā filma The Soviet Story.

Kino nedēļa atspoguļo arī Latvijas kinomākslas saites ar Somiju. Tā filmu nedēļas atklāšanas pasākumā tiks demonstrēta filma Nāves ēnā. Tās pamatā ir Rūdolfa Blaumaņa stāsts. 1908.gadā rakstnieks dzīves pēdējās dienas pavadīja Punkaharju sanatorijā Somijā. Programmā iekļautās filmas Dziesma par ugunssārto ziedu (1938.) autors, slavenais somu režisors Teuvo Tulio (Teuvo Tulio) bērnību pavadīja Rēzeknē.

Latviešu filmas bieži tiek rādītas Somijas filmu festivālos. Tomēr šī būs pirmā reize, kad filmu nedēļa tiks veltīta vienīgi Latvijas kinomākslai.

Šis notikums ir viens no daudzajiem pasākumiem Somijā par godu Latvijas Republikas 90 gadu jubilejai. 


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu