Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 09:36:12
Eiropas Savienība » Briselē apspriedīs finanšu krīzi ES
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Briselē apspriedīs finanšu krīzi ES
Autors: Diāna Bērziņa, 04/11/2008 09:48

Otrdien, 4. novembrī, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Inta Vasaraudze Ekonomikas un finanšu jautājumu Ministru Padomes (ECOFIN) sanāksmē Briselē paudīs Latvijas nostāju diskusijā par Eiropas Savienības (ES) valstu turpmāko rīcību, reaģējot uz pasaules finanšu krīzi.

„ASV kredītu krīze pāraugusi ES starpbanku uzticības krīzē. Neviens vairs negrib aizņemties vai aizdot naudu. Negrib aizdot arī valstīm. Latvijai tas nozīmē – mēs vairs nevaram pēc ierastā piegājiena: aizņemties, nosegt deficītu un atkal aizņemties, lai, piemēram, spētu palielināt kādai darbinieku grupai algu. Mums neaizdod vai arī piedāvā aizņemties par nesasniedzamiem procentiem,” norāda A. Slakteris.

ECOFIN sanāksmē apspriedīs arī priekšlikumus par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātajām likmēm, kā arī PVN krāpniecības apkarošanu. Sanāksmes dalībnieki arīdzan lems par attīstību, kas saistīta ar akcīzes nodokļa piemērošanas kārtību.


Informācijas sagatavotājs:
Diāna Bērziņa
Komunikācijas departamenta direktore
Tālr. 67095405, 26557681,
Diana.Berzina@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu