Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 00:56:19
Sports » Dāvana RTU Sporta klubam – 50 gadu jubilejā!
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dāvana RTU Sporta klubam – 50 gadu jubilejā!
Autors: Dagnija Dižbite, 31/10/2008 16:09

Šodien, 31. oktobrī 50. gadu jubileju svin Rīgas Tehniskās universitātes sporta klubs, kuru, kā šīs augstskolas studenti, dažādos laikos ir pārstāvējušas daudzas Latvijas sporta zvaigznes- arī Eiropas un pasaules čempioni, kā arī Olimpisko spēļu dalībnieki un medaļnieki.

Par godu apaļās jubilejas svinībām, sieviešu basketbola kluba ilggadīgais atbalstītājs – būvkompānija Merks – vienai no sieviešu basketbola komandas „RTU/Merks“ talantīgākajām un perspektīvākajām basketbolistēm pasniedza īpašu svētku dāvanu - stipendiju, kuru 100 latu apmērā sportiste saņems katru mācību gada mēnesi.

„ Balvas ieguvēja tika izvēlēta, konsultējoties ar komandas treneri un izvērtējot sportistu nopelnus komandas labā, kā arī sasniegumus mācībās. Šādā veida atbalsts mūsuprāt stimulēs un dos papildus motivāciju RTU studentēm gan mācīties, gan spēlēt basketbolu, pārstāvot savu augstskolu„ , stāsta I.Geidāns SIA Merks Valdes priekšsēdētājs .

PSRS laikos daudzi labākie un populārākie RPI pārstāvošie sportisti bija basketbolisti, kuri savu atpazīstamību, kā, piemēram, Valdis Valters, Vilis Krištopans, Cēzars Ozers, nav zaudējuši arī šodien. Kopš neatkarības atgūšanas RTU sporta kluba galvenā vizītkarte ir bijis basketbols - RTU sieviešu basketbola komanda „RTU/Merks”. Komandu kopš 1993.gada trenē Aivars Vīnbergs, kura vadībā klubs vairākkārt ir ieguvis Latvijas labākā sieviešu basketbola kluba titulu un vienreiz pat Baltijas čempionāta zelta medaļas. Šogad olimpiskajās spēlēs Pekinā Latvijas sieviešu basketbola izlasē spēlēja trīs A.Vīnberga bijušās audzēknes.

SIA „Merks” RTU sieviešu basketbola izlasi atbalsta kopš 2001.gada, un šis ir viens no „Merks” pirmajiem sociālās atbildības projektiem Latvijas sporta jauno talantu atbalstam. SIA „Merks” katru gadu ziedo līdzekļus jauniešu sporta aktivitāšu veicināšanai hokejā, basketbolā, sporta dejās un autosportā.


Sīkākai informācijai:
Dagnija Dižbite,
sabiedrisko attiecību konsultante
t. 29295837
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu