Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 09:36:16
Eiropas Savienība » 2008. gada Eiropas Jaunatnes nedēļa. Uzmanības centrā gaidāmie uzdevumi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
2008. gada Eiropas Jaunatnes nedēļa. Uzmanības centrā gaidāmie uzdevumi
Autors: Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa, 31/10/2008 14:52

Eiropas Jaunatnes nedēļā (2008. gada 2.–9. novembris), kura norisināsies ceturto reizi, lielāko uzmanību veltīs tam, lai noskaidrotu, kādi pārbaudījumi jauniešus sagaida nākotnē. Visās Eiropas malās organizēs līdz šim nebijušu politisko debašu, kultūras un citu pasākumu skaitu, un vesela virkne pasākumu notiks Briselē, piedaloties aptuveni 200 jauniešiem.

Visās valstīs, kuras piedalīsies ES programmā “Jaunatne darbībā”, norisināsies simtiem pasākumu. Sagaidāmas ne tikai pašvaldībās, reģionos un valstīs organizētas politiskās debates, kurās jaunieši apmainīsies viedokļiem par jaunās paaudzes uzdevumiem nākotnē, bet arī 2008. Eiropas Starpkultūru dialoga gadam veltīti kultūras notikumi.

Šī nedēļa Briselē tiek rīkota ar ciešu Eiropas Jaunatnes foruma (EYF) atbalstu. Par jaunatnes uzdevumiem nākotnē ar ES iestāžu pārstāvjiem diskutēs jaunieši, kurus izvirzījušas valsts jaunatnes padomes un EYF. 6. novembra politiskā diskusija kopā ar komisāru Jānu Figeļu un citiem Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta pārstāvjiem būs šīs tikšanās kulminācija. Pieminētās debates ir svarīgs posms apspriešanā, kuru Komisija veic kopā ar jauniešiem un kura notiek, pirms 2009. gada pavasarī tiks publiskots nākamais politiskās sadarbības sistēmas pārskats jaunatnes jomā. 

Eiropas izglītības, mācību, kultūras un jaunatnes lietu komisārs Jāns Figeļs par 2008. gada Eiropas Jaunatnes nedēļu stāsta: “Komisijai ir jāapspriež ar jauniešiem jautājumi, kuri tiem rūp. Esmu pārsteigts par nebijušo sarīkojumu skaitu visā Eiropā. Tie ļaus sadzirdēt jauniešus, iekams ķeramies pārveidot sadarbības sistēmu jaunatnes lietās Eiropas mērogā. Jaunatnes nedēļa arī ir iespēja atzīmēt 20. gadadienu, kopš darbojas ES programmas jaunatnes atbalstam, kurās jau ir piedalījies vairāk nekā pusotrs miljons jauniešu. Esmu gandarīts, ka ar šo jaunatnes programmu palīdzību viņi ir guvuši jaunas prasmes un ārkārtīgi vērtīgu kultūras pieredzi.”

Programmas “Jaunatne darbībā” aģentūru un to vietējo partneru organizēti sarīkojumi dažādās valstīs palīdzēs sasniegt kopīgo Eiropas Jaunatnes nedēļu mērķi, proti, izveidot platformu un nodrošināt iespēju jauniešiem piedalīties un paust viedokli.

Eiropas Komisija organizēja Eiropas Jaunatnes nedēļas 2003., 2005. un 2007. gadā. Tagad tās rīko regulāri reizi 18 mēnešos.

Viens no zīmīgākajiem pasākumiem 5. novembrī Briselē būs “European Youth Celebrations”, kas ir jauniešu ieguldījums 2008. gada Eiropas Starpkultūru dialoga gadam. Ceremonijā katru valsti, kura piedalās programmā “Jaunatne darbībā”, pārstāvēs ar vienu no 33 projektiem, ar kuriem varēs iepazīties īpašā izstādē. No dažādiem programmas “Jaunatne darbībā” pasākumiem izraudzīsies un, komisāram Jānam Figeļam piedaloties, apbalvos 7 labākos projektus. “European Youth celebrations” arī iezīmē veiksmīgo ES jaunatnes programmu īstenošanu pēdējo divdesmit gadu laikā.

Papildu informācija:

Eiropas Komisijas “Jaunatnes” mājaslapa: http://ec.europa.eu/youth/index_en.htm.
Jaunatnes portāls: http://europa.eu/youth/.
Programmas “Jaunatne darbībā” pārskats:
http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc74_en.htm.


Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tel.: 67085421, 67085414
kaspars.kreics@ec.europa.eu
ivars.busmanis@ec.europa.eu
comm-rep-latvia@ec.europa.eu
Internetā: www.ec.europa.eu/latvija
 
 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu