Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 03:54:00
Pasaule » Ķīnas Attīstības Banka vēlas veicināt Latvijas - Ķīnas ekonomiskās sadarbības izaugsmi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ķīnas Attīstības Banka vēlas veicināt Latvijas - Ķīnas ekonomiskās sadarbības izaugsmi
Autors: Renāte Logina, 30/10/2008 10:22

Latvijas vēstniecības diplomāti Pekinā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji Ķīnā tikās ar Ķīnas Attīstības Bankas (China Development Bank) Latvijas darba grupas pārstāvjiem, lai pārrunātu tālākās sadarbības iespējas un aktualitātes, informē Latvijas Republikas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā.

Ķīnas Attīstības Banka ir lielākā Ķīnas investīciju banka, kura galvenokārt finansē nozīmīgākos valsts infrastruktūras projektus. Pirms restrukturizācijas Ķīnas Attīstības Banka no iekšzemes investīcijām, kuru apjoms ir aptuveni 80% no kopējiem aktīviem, sāka aktīvi pētīt finansēšanas iespējas projektiem ārvalstīs, izveidojot 180 darba grupu dažādās valstīs.

Šogad jau ir notikušas divas Ķīnas Attīstības Bankas darba grupas vizītes Latvijā, kuru laikā grupa iepazinās ar Latvijas makroekonomisko stāvokli, notikušas vairākās tikšanās ar dažādu ministriju ekspertiem un nozaru pārstāvjiem, kā arī vairāku komercbanku vadību.

Ķīnas Attīstības Banka vēlas veicināt Latvijas – Ķīnas ekonomiskās sadarbības izaugsmi, atbalstot kopuzņēmumu dibināšanu, aicinot Ķīnas kompānijas vērt savas filiāles un investēt Latvijā; izskata iespējas veikt ilgtermiņa ieguldījums Latvijas infrastruktūras attīstībā, transporta, loģistikas un finanšu nozarē.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu