Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 23:19:21
Kultūra » Fotoizstādes „Biotopi” viena daļa būs izstādīta Valgā, bet otra –robežpilsētā Valkā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Fotoizstādes „Biotopi” viena daļa būs izstādīta Valgā, bet otra –robežpilsētā Valkā
Autors: Alise Jansone, 29/10/2008 15:27

Otrdien, 4.novembrī plkst.16.00 Valgas (Igaunija) kultūras un interešu centra ovālajā zālē (Valgā, Kesk ielā 1) atklās Klausa Štobera (Klaus Stöber) (Strasbūra, Francija) fotoizstādi „Biotopi”. Šī izstāde būs unikāla ar to, ka viena tās daļa būs izstādīta Valgā, bet otra –robežpilsētā Valkā, jo viens no izstādes uzdevumiem ir – veidot pārrobežu komunikāciju. Šajā gadījumā vienojošais elements būs fotoizstāde.

Gleznotājs un fotogrāfs Klauss Štobers savos darbos nozīmīgu vietu ir ierādījis tieši vides un tās visdažādāko transformāciju attēlojumam, kas, pateicoties  autora subjektīvajam skatījumam, iegūst īpašu noskaņu. Izstādē „Biotopi” būs izstādīti sešpadsmit, jau iepriekš tapuši Klausa Štobera lielformāta (1m x 1,20m) darbi. Fotogrāfiju sērijā mākslinieks ir mēģinājis dokumentēt dažāda veida „biotopus”, kas raksturo tajos dzīvojošos un darbojošos personāžus. Taču nevienā no fotogrāfijām nav iespējams ieraudzīt kaut vienu no tiem. Tikai vide skatītājam ļauj nojaust, kas varētu būt tās „iemītnieks”.

Fotogrāfijas var pieskaitīt gan poētiskajam, gan arī dokumentālajam fotogrāfijas žanram, jo, lai gan ir iespējamas dažādas interpretācijas, tām piemīt iekšēja struktūra un loģika.

Klausa Štobera fotoizstāde „Biotopi” ir viens no posmiem vērienīgā projektā, kas tapis sadarbībā ar Valkas pilsētas domi, Valgas pilsētas mēriju, Vidzemes plānošanas reģionu, Lejasreinas departamenta padomi, Eiropas kultūras un mākslas centru (CEAAC) Strasbūrā, Francijas kultūras centru un Latvijas Republikas Ārlietu ministriju. Projekta  turpinājumā ir iecerēts, ka fotogrāfs 3 nedēļas uzturēsies Vidzemes reģionā, lai veidotu jaunu materiālu fotoizstādei, kas būs apskatāma 2009.gada oktobrī Strasbūrā.

Izstāde „Biotopi” Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) un Valgā būs apskatāma no 4. – 20.novembrim.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu