Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:32:36
Eiropas Savienība » Eiropas Savienības veterināro nedēļu atzīmēs arī Latvijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eiropas Savienības veterināro nedēļu atzīmēs arī Latvijā
Autors: Antra Elste, 29/10/2008 12:43

No 10. līdz 14. novembrim Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Eiropas veterinārārstu federāciju un Francijas prezidentūru organizē pirmo Eiropas Savienības veterināro nedēļu.

Veterinārās nedēļas laikā ir paredzēts veicināt Eiropas Savienības dzīvnieku veselības stratēģijas ”Profilakse ir labāka nekā ārstēšana” (2008-2013) divus galvenos principus – partnerību un komunikāciju.

Eiropas Savienības veterināro nedēļu Briselē atklās ar augsta līmeņa konferenci ”Kopīga veselība: veseli dzīvnieki = veseli cilvēki”. Konferencē piedalīsies arī Eiropas Savienības veselības komisāre Androulla Vassiliou. Konference veicinās dialogu par veiksmīgu informācijas izplatīšanu un sadarbību starp visiem dzīvnieku veselības jomā iesaistītajiem, nodrošinot efektīvus biodrošības pasākumus uz robežām un dzīvnieku novietnēs. Konferencē tiks analizēta augstu dzīvnieku veselības standartu ietekme uz cilvēku veselību un patērētāju labklājību. Veterinārās nedēļas ietvaros nozīmīgs pasākums paredzēts 14.novembrī Hanoverā, kur atklās lielāko dzīvnieku tirdzniecības izstādi Eiropā „EuroTier”.

Savukārt Latvijā Eiropas Savienības veterināro nedēļu ar preses konferenci lidostā „Rīga” 10. novembrī atklās Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs. Preses konferencē piedalīsies arī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Dzintars Jakāns un starptautiskās lidostas „Rīga” valdes loceklis Juris Kanels. Preses konferencē plānots informēt medijus par biodrošības nozīmi gan dzīvnieku novietnēs, gan uz robežas, īpaši akcentējot jautājumus, kas skar cilvēkiem un dzīvniekiem bīstamo dzīvnieku infekcijas slimību, piemēram, putnu gripas ievazāšanas risku. Tā rodas, nelegāli no trešajām valstīm, ievedot aizliegtus pārtikas produktus. Lai akcentētu, ka Eiropas veterinārās nedēļas sauklis „Slimību izplatība nepazīst robežas!” nav tikai mīts, pēc preses konferences notiks kāda avioreisa pasažieru bagāžas pārbaude mediju klātbūtnē.

12.novembrī būs atvērto durvju diena Pārtikas un veterinārajā dienestā, Pārtikas un veterinārā dienesta Sanitārajā robežinspekcijā un Latvijas Veterinārārstu biedrības mītnē. Atvērto durvju diena 13.novembrī būs arī profesionālās orientācijas pasākuma „Solis tuvāk…” ietvaros Latvijas lauksaimniecības universitātē , Veterinārmedicīnas fakultātē.

13.novembrī Zemkopības ministrijā notiks konference „Mājas (istabas) dzīvnieku identifikācija - ieguvumi, sadarbība, risinājumi. Par informācijas pieejamību palīdzībai negadījumos cietušiem dzīvniekiem”  , bet 14.novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātē notiks starptautiska zinātniska konference “Dzīvnieki. Veselība. Pārtikas higiēna”. Starptautisko zinātnisko konferenci atklās zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Informācija sagatavota,izmantojot materiālus no Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju ģenerāldirektorāta, Eiropas veterinārārstu federācijas, Latvijas Veterinārārstu biedrības un Latvijas Lauksaimniecības universitātes mājas lapas.


Informāciju sagatavoja
Antra Elste
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
pārvaldes vecākā referente
Tālrunis: 67027622
antra.elste@zm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu