Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 12:43:13
Sports » Intriģējošā Red Bull Air Race sezona noslēgsies Pērtā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Intriģējošā Red Bull Air Race sezona noslēgsies Pērtā
Autors: Ģirts Avotiņš , Marija Žuka, 29/10/2008 11:33

Šīs nedēļas nogalē saulainajā Austrālijas pilsētā Pērtā norisināsies avio sacensību Red Bull Air Race līdz šim intriģējošākās sezonas fināls, kurā noskaidrosies vai jaunajam austrietim Hannam Arčam, kuram šī ir tikai otrā sezona šajās mūsdienīgākajās un aizraujošākajās avio sacīkstēs, izdosies izcīnīt čempiona titulu, pārspējot tādus rūdītus vīrus kā iepriekšējo sezonu čempionus, amerikāņus Kirbiju Čambli un Maiku Mangoldu, kā arī pagājušās sezonas vicečempionu, britu Paulu Bonhomu, kurš šosezon esot čempionāta līdera statusā teju vai visu sezonu, ir vistiešākais Arča konkurents.

Tiek prognozēts, ka Pērtā, Svana upes krastā 1. un 2. novembrī pulcēsies vairāk kā trīssimt tūkstoši skatītāju, kuri savām acīm gribēs redzēt aizraujošo cīņu Red Bull Air Race 8. posmā. Šoreiz arī pašiem sportistiem būs lieliska iespēja sekot līdzi sacensībām un savu konkurentu gaitām sarežģītajā trasē, kas kā ierasts tiks nosprausta, izmantojot "gaisa vārtus" – piepūšamus pilonus, jo dalībnieku nometne ir izvietota Svanas upes krastā esošajā Langlejas parkā, kur līdz pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem darbojās Pērtas lidosta. Pirmo reizi šo sacensību vēsturē šīm sacensībām būs iespējams sekot līdzi arī internetā, kur būs redzama sacīkšu tiešraide.

Vairākas izmaiņas, kas, salīdzinot ar pagājušā gada sacensībām Pērtā, ir ieviestas sacīkšu trasē, nesīs jūtamas pārmaiņas – sacensības būs vēl interesantākas un to rezultāts ir neprognozējams. "Mēs esam izmainījuši "gaisa vārtu" novietojumu un secību, tādējādi noteicošais nebūs maksimālais ātrums, bet pilotu piesardzība un veiklība. Trase ir ļoti grūta, ātra, līkumota un katrā pagriezienā pilotiem nāksies pieturēties ļoti precīzai trajektorijai. Es paredzu, ka Pērtā būs ļoti aizraujošas sacensības. Ļoti lielu lomu spēlēs laikapstākļi un vējš. Pieļauju, ka uz goda pjedestāla ieraudzīsim ļoti interesantu pilotu trijnieku," skaidro aviācijas eksperts, austrālietis Drovs Serls

2007. gadā Pērtā visus pārsteidza francūzis Nikolass Ivanovs, kurš izcīnīja pirmo uzvaru savā karjerā. Taču arī pagājušajā gadā čempiona titula liktenis izšķīrās Pērtā – tad Maiks Mangolds, Pērtā iegūstot divus punktus vairāk kā čempionāta līderis, faktiski no potenciālā čempiona Paula Bonhoma rokām izcēla čempiona kausu un nopelnīja savu otro čempiona titulu. Pauls Bonhoms, lai nepieļautu vēstures atkārtošanos, bija ļoti rūpīgi sagatavojies šai sezonai, taču priekšpēdējā čempionāta posmā Porto viņu apsteidza jaunais un daudzsološais austrietis Hanns Arčs.

Šobrīd Red Bull Air Race čempionāta vadībā ar pārliecinošu deviņu punktu pārsvaru pār Paulu Bonhomu (45 punkti) atrodas Hanns Arčs (54 punkti), par vienu punktu mazāk kā Bonhomam ir Kirbijam Čamblim (44 punkti). Arčam finālā ir nepieciešams iegūt tikai vienu punktu, lai kļūtu par čempionu, taču Bonhoms vēl joprojām var iegūt prestižo titulu, viņam atliek vien uzvarēt un cerēt, ka Arčam neizdosies nopelnīt nevienu punktu. Šādu iznākumu neizslēdz pats Arčs, kurš uz visiem apsveikumiem par teju vai iegūto čempiona titulu atbild: "Man čempionāts vēl nav beidzies, pēc fināla Pērtā redzēsim kurā vietā es esmu!"

Kirbijam Čamblim vairs nav cerību šosezon iegūt čempiona titulu, viņš vienīgi var cīnīties par otro vietu ar Paulu Bonhomu un censties pasargāt savu trešo pozīciju no Maika Mangolda, kurš atpaliek tikai par vienu punktu. Taču Čamblis tajā pašā laikā ir atradis laiku arī izklaidei – 28. oktobrī viņš ar savu Edge 450 lidmašīnu debesīs virs Pērtas sarīkoja nelielas sacīkstes pret Austrālijas gaisa spēku iznīcinātāju RAAF FA-18 Hornet.

Visiem interesentiem Red Bull Air Race čempionātam būs iespējams sekot līdzi, skatoties tiešraidi, kā arī atkārtojumus čempionāta oficiālajā mājas lapā www.redbullairrace.com. Sacīkšu tiešraide būs redzama 2. novembrī no 5:55 līdz 8:30 pēc Latvijas laika.

Red Bull Air Race World Series sacensībās pasaulē labākie sporta lidmašīnu piloti, lidojot tikai divdesmit metrus virs zemes vai ūdens, sacenšas trasē, kas nosprausta izmantojot piepūšamus pilonus "Gaisa Vārtus" (Air Gates), tajā sasniedzot ātrumu 370 km/h un pārdzīvojot pārslodzes, kas sasniedz pat 12 G.

Plašākas informācijas un fotogrāfiju saņemšanai reģistrējieties Red Bul Air Race Newsroom, ko iespējams atrast, izmantojot saiti "Press" oficiālajā sacensību mājas lapā www.redbullairrace.com

Red Bul Air Race Newsroom ir mediju serviss, kas piegādā drukātus jaunumus, fotogrāfijas, radio intervijas, TV un interneta klipus.

Foto:Joerg Mitter, Daniel Grund, Andy Shaad, Balazs Gardi.


Tuvāka informācija:
Ģirts Avotiņš 
PR konsultants
GA's SIA 
girts.avotins@gmail.com
+371 29467027

Marija Žuka
Brand Manager
Red Bull Latvia
+371 7873834
www.redbull.lv










KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu