Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 18:48:40
Kultūra » Atceres brīdis tēlnieka Kārļa Zāles piemiņai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atceres brīdis tēlnieka Kārļa Zāles piemiņai
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Toms Deinats, 28/10/2008 16:32


Izcilajam latviešu tēlniekam, Tēvzemes balvas laureātam un Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsniekam profesoram Kārlim Zālem šodien aprit 120 gadi.

Sadarbībā ar Valsts pieminekļu aizsardzības inspekciju (VPAI), Rīgas pieminekļu aģentūru (RPA), Latvijas Mākslas Akadēmijas Māksla vēstures institūtu (LMA), Latvijas Mākslinieku savienību (LMS), Latvijas Tēlnieku centru (LTC) un Rīgas Latviešu biedrību (RLB), Rīgas Brāļu kapu un Latvijas Vēsturiskā mantojuma fonds organizēja dažādus Kārļa Zāles daiļrades atcerei veltītus pasākumus.

Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē notika zinātniskā konference un RLB Baltajā zālē atklāja Kārļa Zāles memoriālo izstādi.

Pēcpusdienā Rīgas Brāļu kapos notika svētbrīdis un ziedu nolikšana pie Kārļa Zāles piemiņas vietas. Pasākumā muzicēka Latvijas Nacionālās operas mežragu kvartets.

Par godu K. Zālem šovakar vēl gaidāma vīru koru muzicēšana pie Brīvības pieminekļa – diriģenti Edgars Račevskis, Arvīds Platpers. Muzicēs Ķekavas vīru koris, koris " Absolventi", kā arī izrāde " Vēlais viesis" pēc A.Čaka motīviem RLB Lielajā zālē Gunta Gailīsa režijā.




























































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu