Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 06:10:53
Izklaide » No 29.oktobra līdz 2.novembrim Latvijas Dabas muzejā varēs aplūkot ķirbju izstādi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
No 29.oktobra līdz 2.novembrim Latvijas Dabas muzejā varēs aplūkot ķirbju izstādi
Autors: Alise Jansone, 24/10/2008 16:21


29. oktobrī Latvijas Dabas muzejā sāksies jau par tradīciju kļuvusī ķirbju izstāde. Izstāde „Dižoga - ķirbis” veidota sadarbībā ar Dārzkopības entuziastu klubu (DEK) „Tomāts”. Izstādes ietvaros līdz 2. novembrim muzeja apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot gan ķirbju pielietojuma, gan izskata, gan ārstniecisko un citu vērtīgo īpašību daudzveidību.

Izstādē apmeklētāji varēs gūt ieskatu daudzveidīgajā ķirbju pasaulē: muzejā pilnā krāšņumā varēs aplūkot ap 90 ķirbju šķirnes - gan ēdamos, gan dekoratīvos ķirbjus, gan tautas selekcijas, gan arī visā pasaulē atzītas šķirnes un to krustojumus, kā arī pilnīgi jaunas šķirnes, kas pirmoreiz izaudzētas Latvijas dārzos. No Bražūnu ģimenes dārzniecības „ NESLINKO” būs iespējams vērtēt tādas 2008. gada jaunās šķirnes, kā: „GUICOY” , „MONGOGO du  GUATEMALA”,  „MARDI  GRAS”, „MORANGA  EXPOSICAO”, „EI  WEISS (saukts arī par olu ķirbi)”, „BOUNTY”. Šie ķirbji ir izmantojami pildītā veidā pamat ēdienu pagatavošanai, kā arī saldo ēdienu pagatavošanai.

Ķirbjus varēs ne vien aplūkot, bet arī nodegustēt un saņemt konsultācijas par šo lielo ogu audzēšanu. Muzejā risināsies arī izstādes praktiskā daļa – ķirbju degustācija, konsultācijas un sēklu iegāde. Kafejnīca “MicRecBārs” izstādes norises laikā apmeklētājiem piedāvās speciālu ķirbju ēdienkarti, kurā varēs smelties idejas šo vērtīgo ogu izmantošanai tradicionālos un netradicionālos ēdienos.

Izstādes atklāšana 29. oktobrī plkst. 11:00

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu