Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 17:11:18
Kultūra » Atklāts projekts „Collective Memory” jeb „Dzīvā vēsture”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atklāts projekts „Collective Memory” jeb „Dzīvā vēsture”
Autors: Alise Jansone, 24/10/2008 15:17

Sveicot iedzīvotājus Latvijas 90. gadadienā, 24. oktobrī Rīgas pils Ģērboņu zālē tika atklāts starptautisks projekts „Collective Memory” jeb „Dzīvā vēsture”, kas turpmāk ļaus fiksēt, uzglabāt, sistematizēt un ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību plašākai sabiedrībai padarīt pieejamu dzīvās vēstures liecību krājumu.

Projekts ļauj apkopot un uzglabāt miljoniem aculiecinieku stāstus par gadu gaitā piedzīvoto – gan vēsturiskus notikumus, gan personisko pieredzi un atmiņas, ko interesenti varēs atrast pēc valsts, vietas, valodas vai konkrēta atslēgvārda.

Projekts „Collective Memory” aizsākts Latvijā, taču turpinās darboties starptautiskā līmenī – savu dalību projektā jau apstiprinājušas 12 valstis, tajā skaitā Igaunija, Lietuva, ASV, Čehija, Brazīlija, Gruzija, Libāna, Vācija, Ungārija un Rumānija.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts veidot un papildināt mūsu tautas dzīvo vēsturi, kas savā pilnīgākajā formā sastopama vien mūsu vecāku un vecvecāku individuālajā pieredzē un atmiņās, kura līdz šim nekad nav bijusi dokumentēta.

„Collective Memory” ir pieejams jau šobrīd – reģistrējoties www.collectivememory.tv vai izmantojot savu profilu portālā draugiem.lv.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu