Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 14:19:40
Izklaide » Dejotāji apvienojas, lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dejotāji apvienojas, lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu
Autors: Sintija Pakalne, 23/10/2008 16:36

Šī gada 25.oktobrī, plkst.12:00 Latvijas tautas deju kolektīvi vienosies kopīgā dejā, lai izdejotu to cauri pašai Vecrīgas sirdij un mēģinātu uzstādīt jaunu Ginesa rekordu kategorijā „garākā deja”. Tā būs viena no cēlākajām un spilgtākajām latviešu dejām, kas izturējusi laika pārbaudi - „Gatves deja”- tās senākajā pierakstītajā horeogrāfijā.

Pašreizējais rekords ir sasniegts 2007.gada 25.septembrī Honkongā. Tajā piedalījās 1048 dalībnieki.

Šobrīd jauna rekorda uzstādīšanai pieteikušies 2172 dejotāji no 99 deju kolektīviem, taču tiks ieskaitīti tikai tie, kas reģistrēsies rekorda uzstādīšanas dienā.

Jauna pasaules rekorda uzstādīšana plānota kā tautas deju kolektīvu apsveikums Latvijas valsts neatkarības 90 gadadienā.

Neatkarīgajiem novērotājiem pasākuma norises dienā būs jāizvērtē dalībnieku reģistrēšanās process, dalībnieku daudzums, dejas ilgums (dejai jābūt vismaz 5min garai), sinhronitāte un citi parametri, pēc tam to brīvā tekstā aprakstot un apliecinot ar savu parakstu.

1.Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
2.Ģenerālprokurors Jānis Maizītis
3.Dzejnieks Jānis Peters
4.Saeimas deputāts un dramaturgs Pauls Putniņš
5.Dziedātāja Ance Krauze
6.Pavārs Lauris Aleksejevs

„Tautas deja ir viens no mūsu identitātes stiprajiem rakstiem. Mēs varam ar to pamatoti lepoties, un šī akcija apliecina, ka stiprie raksti, kas ieausti dejas solī, ir pastāvējuši gadsimtiem un turpināsies tik ilgi, cik vien paši šos rakstus kopsim un nodosim tālāk nākamajām paaudzēm,” Vaira Vīķe-Freiberga.


Pasākuma idejas autors - RTU Tautas deju ansamblis „Vektors”.

 


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu