Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 18:12:31
Kultūra » Prezentē Okupācijas muzeja plānoto nākotni
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Prezentē Okupācijas muzeja plānoto nākotni
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens, 23/10/2008 15:01


Šodien Latvijas Okupācijas muzejs rīkoja preses konferenci par Okupācijas muzeja nākotni: piebūvi, topošo jauno ekspozīciju un tikko aizsākto līdzekļu piesaistes kampaņu Latvijā.

Preses konferencē piedalījās LR Kultūras ministre Helēna Demakova, Latvijas Okupācijas muzeja Valdes priekšsēdis Pēters Bolšaitis un Latvijas Okupācijas muzeja Ārlietu direktors Valters Nollendorfs.

Okupācijas muzejam nākamgad sāksies jaunās, pasaulslavenā latviešu arhitekta Gunāra Birkerta projektētās, piebūves celtniecība. Piebūve simbolizēs pāreju no tumšās pagātnes uz gaišo nākotni. Ar šo piebūvi, kā arī esošā muzeja pārbūvi, to modernizējot, muzejs iegūs daudz plašākas telpas saviem vairāk nekā 100 000 apmeklētājiem. Savukārt tajās - iespēju izvietot multimediju iekārtas; mācību telpu skolēniem; lasītavu tiem, kas vēlas zināt par vēsturi vairāk nekā ekspozīcijā redzams; auditoriju - kinozāli; bibliotēku; darba telpas vēsturniekiem un citiem muzeja darbiniekiem. Piebūves, ko saucam par Okupācijas muzeja "Nākotnes namu", būvniecību finansēs Latvijas valsts. Taču jaunās, plašākās ekspozīcijas izveidi, multimediju iekārtu iegādi, un visu pārējo, kas būs Nākotnes nama iekšpusē, jāfinansē muzejam pašam. Šim mērķim nepieciešams savākt vēl aptuveni vienu miljonu latu.

Okupācijas muzejs nepieder valstij, bet gan sabiedriskā labuma organizācijai "Okupācijas muzeja biedrība", kura galvenokārt pastāv no ziedotiem līdzekļiem. Muzeja 15 gadu pastāvēšanas laikā tikai nepilni 5 procenti muzeja eksistencei un attīstībai nepieciešamo līdzekļu ir nākuši no Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Pārējais ir trimdas latviešu un muzeja viesu ziedojumi. Valsts dotācija muzejam šogad sastāda aptuveni 20 procentus no operatīvā budžeta, agrāk tā bija vēl mazāka.

Lai savāktu nepieciešamo naudu ekspozīcijas izveidei un jauno telpu modernizēšanai atklāts ziedojumu tālrunis. Zvanot uz numuru 9000 6789 ikviens var ziedot latu Okupācijas muzeja attīstībai.










































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu