Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 17:58:11
Kultūra » Rīgā lekciju lasīs Paula Šera - viena no ievērojamākajām grafiskajām dizainerēm pasaulē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgā lekciju lasīs Paula Šera - viena no ievērojamākajām grafiskajām dizainerēm pasaulē
Autors: Alise Jansone, 23/10/2008 13:32


Trešdien, 29. oktobrī, plkst. 19.00, pēc Latvian Art Directors Club (LADC) ielūguma Rīgā lekciju lasīs Paula Šera (Paula Scher) - pēdējās trīsdesmitgades viena no ievērojamākajām grafiskajām dizainerēm pasaulē. Ikoniski, talantīgi un eleganti – tādi viņas darbi ir pazīstami visā pasaulē.

Dizainere Paula Šera lasīs lekciju par savu darba pieredzi, strādājot ar burtu rakstiem un citiem dizaina elementiem. Savukārt, ceturtdien, plkst. 10.00, viesnīcā “Bergs” Paulas Šera svadībā notiks meistardarbnīca par rakstu zīmēm.

Māksliniece Paula Šera ir lasījusi lekcijas un izstādījusi savus darbus visā pasaulē. Viņas pasniedzējas karjeru veido divas desmitgades Ņujorkas Vizuālās mākslas skolā, līdztekus pasniedzot Jēlas universitātē un Tailera mākslas skolā. Paula Šera ir arī autore neskaitāmiem rakstiem par dizaina tematiku grafiskā dizaina žurnālā “AIGA” (Amerikas grafiskās mākslas institūts), žurnālos “PRINT” un “Graphis” un citām publikācijām.

Ņujorkas pilsētas baleta trupai (New York City Ballet), Citibank, Tiffany & Co, Ņujorkas “Metropolitan” operas namam, Ņujorkas teātra (New York Public Theater), The New York Times Magazine un daudziem citiem uzņēmumiem Paulas Šeras radītās vizuālās zīmes un zīmoli ir uzskatāmi par vieniem no veiksmīgājamiem piemēriem pasaulē.

Dizaineres apbalvojumi ir pārliecinoši profesionālā darba sasnieguma simboli - “American Institute of Graphic Arts” medaļa, īpaša vieta “Art Directors Club” Slavas zālē, mākslas darbu kolekcijas slavenajā Laikmetīgās mākslas muzejā “MoMA” un Nacionālajā dizaina muzejā “Cooper-Hewit”, kā arī partnere slavenajā grafiskā dizaina, arhitektūras un interjera kompānijā “Pentagram”.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu