Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:24:23
Eiropas Savienība » Saeimas deputāti ar Vācijas kolēģi pārrunā Eiropas aktualitātes
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas deputāti ar Vācijas kolēģi pārrunā Eiropas aktualitātes
Autors: Saeimas Preses dienests, 22/10/2008 16:34

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 22.oktobrī, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Sociāldemokrātiskās frakcijas priekšsēdētāja vietnieci Angeliku Švallu-Dīrenu (Angelica Schwall-Düren).

Tikšanās dalībnieki, pārrunājot drošības, ārpolitikas un enerģētikas jautājumus, uzsvēra, ka šajos jautājumos Eiropas Savienībai (ES) jābūt vienotai izpratnei un jebkuras domstarpības jārisina sarunu ceļā.

„Eiropai vienā balsī jārunā viena politika. ES risinot finanšu krīzi, kā arī Gruzijas un Krievijas konfliktu, apliecināja, ka tikai kopīga rīcība var atrisināt šādas globālas krīzes,” uzsvēra V.Paegle.

„Šāda kopīga pozīcija nav viegls kompromiss, bet tas ir mūsu uzdevums,” akcentēja A.Švalla-Dīrena.

Sarunas laikā puses pieskārās arī Lisabona līguma ratifikācijai ES dalībvalstu parlamentos, kā arī ES dalībvalstu kaimiņpolitikas jautājumiem.

Savukārt, runājot par mūsu valsts enerģētikas politiku, S.Āboltiņa uzsvēra, ka Latvijā arvien vairāk domā par alternatīvo energoresursu izmantošanu, kas mazinātu mūsu energoatkarību no citām valstīm.


Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu