Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 23:31:23
Sports » Sākas dalībnieku reģistrācija 2009. gada Nordea Rīgas Maratonam
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sākas dalībnieku reģistrācija 2009. gada Nordea Rīgas Maratonam
Autors: Inese Ķīkule, 21/10/2008 17:25

Šodien ar oficiālo preses konferenci tika uzsākta dalībnieku reģistrācija nākamā gada Nordea Rīgas maratonam. Maratons nākamgad notiks maija trešajā svētdienā – 2009. gada 17. maijā. Dalībnieku izvēlei būs pieejamas četras distances – maratona distance (42km 195 m), pusmaratona distance (21km 097,5 m), mini maratona distance (~5-6km) un maratona stafete (4 dalībnieki x 10,5km = 42km 195m). Dalībnieku reģistrācija notiks izmantojot Tehnoloģiju partnera – Lattelecom – izstrādāto Baltijā modernāko datu bāzi un dalībnieku reģistrācijas sistēmu.

Nordea Rīgas maratona reģistrācija tika uzsākta ar oficiālu preses konferenci, kurā piedalījās Jānis Birks, Rīgas domes priekšsēdētājs, Aigars Nords, Nords Event Communications valdes priekšsēdētājs, Valdis Siksnis, ģenerālsponsora Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs, Juris Gulbis, tehnoloģiju partnera Lattelecom valdes priekšsēdētājs, Aleksandrs Oskins, BMW autosalona WESS Select valdes priekšsēdētājs un Jeļena Prokopčuka, Nordea Rīgas maratona Goda patronese.

Organizatori cer, ka 2009. gadā Nordea Rīgas maratona vietējā un starptautiskā atpazīstamība augs un kopumā pasākumā piedalīsies līdz pat 10 000 dalībniekiem. Lai nodrošinātu visu dalībnieku drošību un augstu servisa līmeni, pasākuma organizatori un partneri strādā pie vairāku jauninājumu ieviešanas.

Dalībnieku reģistrācijas sistēma

Pateicoties Tehnoloģiju partnera Lattelecom ekspertīzei Nordea Rīgas maratonam izveidota jauna dalībnieku reģistrācijas sistēma. Jaunā reģistrācijas sistēma ir vienlīdz ērta un draudzīga gan pasākuma organizatoriem, gan pasākuma dalībniekiem. Sistēma veidota balstoties uz Interneta risinājumiem, līdz ar to vienmēr dalībnieku sarakstā redzama aktuālākā informācija. Dažu sekunžu laikā pēc reģistrācijas anketas aizpildīšanas un dalības maksas apmaksas, ikviens dalībnieks saņem apstiprinājuma vēstuli un tiek pievienots dalībnieku sarakstam.

Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs: „Pagājušajā gadā pats biju maratona dalībnieks, redzēju maratona norisi un vēlāk vienojāmies, kā sekmēt maratona attīstību. Ar inovācijām, ko maratonā var ieviest ar mūsdienīgu tehnoloģiju palīdzību. Nordea Rīgas maratons ir Baltijā vērienīgākais aktīvās izklaides un sporta pasākums, tādēļ man ir patiess gandarījums, ka šogad Lattelecom sniedz tehnoloģisku atbalstu un sekmē maratona norisi.”

Trase

Organizatori sadarbojoties ar Rīgas pilsētas atbildīgajiem dienestiem strādā pie maratona trases izmaiņām. Tiek meklēti risinājumi Rīgas centrā esošo trasi paplašināt, lai uzlabotu trases caurlaidību, nodrošinātu dalībnieku drošību un ļautu skrējējiem parādīt pilsētas skaistākās vietas. Līdzīgi kā līdz šim trase būtu veidota apļos, taču līdzšinējo 3 apļu vietā maratonistiem nāktos pieveikt tikai 2 apļus (viena apļa garums 21 km).

Nordea Rīgas maratona izaugsme

Jau 2008. gadā Nordea Rīgas maratons piedzīvoja strauju izaugsmi, kad pirmo reizi reģistrēto dalībnieku skaits pārsniedza 5 000 dalībnieku. 2008. gadā tika uzstādīti vēl vairāki nozīmīgi pasākuma rekordi un papildināts balvu fonds – piedalījās dalībnieki no 35 valstīm, pirmo reizi līdzjutējiem tika piedāvāta iespēja vērot maratona norisi TV tiešraidē (LNT), pirmo reizi tika pasniegts Rīgas mēra kauss labākajam maratonistam un maratonistei no Latvijas (Anita Liepiņa un Kristaps Kaimiņš), pirmo reizi tika pasniegts Rīgas domes ceļojošais kauss aktīvākajai Rīgas skolai (Rīgas 100. vidusskola) un jaunā trases rekorda uzstādītājam Sammy Kibet Rotich (Kenija, 2stundas 16minūtes 42 sekundes) tika pasniegta Nordea bankas īpašā balva 10 000 EUR.

Valdis Siksnis, Nordea vadītājs: „Nordea Rīgas maratons ir pierādījis, ka tam piemīt visi galvenie priekšnosacījumi, lai kļūtu ne tikai par Latvijas, bet arī Baltijas valstu un Skandināvijas līmeņa pasākumu. Pirmā panākumu atslēga slēpjas augstu un ambiciozu mērķu izvirzīšanā. Otrkārt, ir jāspēj šos mērķus praktiski īstenot dzīvē. Organizatoru komanda un aģentūra Nords Event Communications šogad maijā ir pierādījuši savu profesionalitāti noorganizēt maratonu pasaules klases līmenī. Treškārt, ne mazāk svarīgs, ir draugu un partneru morālais un finansiālais atbalsts. Nordea banka ir gandarīta turpināt atbalstīt Nordea Rīgas maratonu arī 2009. gadā gan finansiāli kā ģenerālsponsors, gan arī paši aktīvi līdzdarbojoties un piedaloties ar savu Nordea baņķieru komandu.”

Reģistrācija visām maratona distancēm

Dalībai Nordea Rīgas maratonā būs iespējams pieteikties līdz 2009. gada 12. maijam oficiālajā mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā.

Par Nordea Rīgas maratonu:

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2007.gadā kopā ar jauno ģenerālsponsoru maratons ieguva nosaukumu Nordea Rīgas maratons. Patreizējā maratona trase 2007.gada aprīlī oficiāli sertificēta Starptautiskajā maratonu un garo distanču skriešanas asociācijā AIMS. Nordea Rīgas maratons ir lielākais Baltijā un 2008. gadā pasākums pucēja vairāk nekā 5 000 dalībnieku no 35 pasaules valstīm.

Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra Nords Event Communications. Ģenerālsponsors – Nordea banka, tehnoloģiju partneris – Lattelecom, sponsori – BMW autosalons WESS Select, Hanzas Maiznīca, adidas un Powerade, oficiālais pārvadātājs – airBaltic, partneris – Arēna Rīga. Pasākumu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija.


Papildus informācija:
Inese Ķīkule
tel: 6750 4931, 2966 6110
inese.kikule@necom.lv


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu