Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 00:30:45
Pasaule » Afganistānas jauniešiem „VEF Rīga” sadarbībā ar Ārlietu ministriju dāvina sporta ekipējumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Afganistānas jauniešiem „VEF Rīga” sadarbībā ar Ārlietu ministriju dāvina sporta ekipējumu
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Sandijs Semjonovs, 21/10/2008 13:55


Svētdien Meimanā Afganistānā pilsētas skolu audzēkņi un labošanas iestādes jaunieši saņēma basketbola kluba (BK) „VEF Rīga” un LR Ārlietu ministrijas dāvināto sporta inventāru, informē Latvijas īpašais pārstāvis Afganistānā R.Brēmanis.

BK „VEF Rīga” un Latvijas īpašais pārstāvis Afganistānā, LR Ārlietu ministrijas politiskais un attīstības padomnieks Rūdolfs Brēmanis pagājušajā nedēļā vienojās par kopēju atbalsta sniegšanu Meimanas pilsētas skolām un nepilngadīgo jauniešu labošanas iestādei. Ar finansiālu atbalstu „VEF” palīdzēja apgādāt Meimanas Arab Khanas zēnu vidusskolu, Masvan meiteņu pamatskolu, kā arī jauniešu labošanas iestādi ar basketbola groziem un basketbola un futbola bumbām. Katrā no minētajām skolām divās maiņās mācās ap 3000 skolēnu. Savukārt Meimanas jauniešu labošanas iestādē patlaban atrodas 30 zēni un divas meitenes vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

19.oktobrā rītā ar Latvijas un Norvēģijas bruņoto spēku kontingenta Afganistā atbalstu tika veikta operācija, kuras laikā iepriekš iegādātie basketbola grozi, basketbola un futbola bumbas no Meimanas militārās bāzes ar militāru eskortu tika nogādātas uz šīm trim jauniešu iestādēm.

Latvijas īpašais pārstāvis Afganistānā, LR Ārlietu ministrijas politiskais un attīstības padomnieks R.Brēmanis: „Projektu uzsāka Norvēģijas tieslietu ministrijas padomnieki Afganistānā, ar viņu palīdzību tika panākta Meimanas jauniešu labošanas iestādes iekšpagalma nobetonēšana, lai tur varētu ierīkot sporta laukumu. Taču bija nepieciešams arī sporta inventārs, tāpēc vienlaikus uzrunāju gan Latvijas vīriešu izlases, gan arī basketbola kluba „VEF Rīga” vadību. „VEF” nekavējoties atsaucās uz šo iniciatīvu, un ar kluba sporta direktoru Artūru Šenhofu vienojāmies par finansiāla atbalsta sniegšanu šai iecerei”.


























KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu