Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:36:26
Sports » Pasaules čempionāts moto frīstailā jau šīs nedēļas nogalē Rīgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pasaules čempionāts moto frīstailā jau šīs nedēļas nogalē Rīgā
Autors: Ģirts Avotiņš, 20/10/2008 16:21

Rīga jau otro gadu pēc kārtas ir izvēlēta kā viena no pilsētām, kurā norisināsies pasaules moto frīstaila čempionāts. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arēnā "Rīga" vienas nedēļas nogales laikā – 25. un 26. oktobrī – norisināsies divi Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) moto frīstaila pasaules čempionāta posmi, kuros drosmīgākie moto frīstaila sportisti skatītājus priecēs ar skarbu cīņu par vērtīgajiem čempionāta posmiem, rādot galvu reibinošus trikus un ārkārtīgi augstus lēcienus.

Rīgā notiks "Suzuki Night of the Jumps" pasaules moto frīstaila čempionāta Grand Prix 8. un 9. posms, kuros sportisti centīsies izcīnīt pēc iespējas vairāk punktus, lai nodrošinātu pietiekami lielu punktu rezervi čempionāta kopvērtējuma tabulā, jo pēc sacensībām Rīgā, sportistiem būs iespēja pēdējos čempionāta punktus sadalīt vairs tikai divos atlikušajos Grand Prix Namībijā un Brazīlijā.

Arī šogad Rīgā ieradīsies divpadsmit moto frīstaila sportisti no tādām valstīm, kā Vācijas, Čehijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Francijas, ASV, Itālijas, Beļģijas un Austrālijas, un katrā no diviem čempionāta posmiem sportisti sacentīsies trīs dažādās disciplīnās – frīstailā, augstlēkšanā un "Whip", jeb motocikla sagriešanā uz sāniem, lēciena laikā.

Gluži kā pagājušajā gadā, visneiedomājamākos un prātam neaptveramākos trikus, ko spēj cilvēki izveikt lēcienā ar motociklu, būs iespējams redzēt tieši vissvarīgākajā disciplīnā – frīstailā, kā arī "Whip" sacensībās. Taču ne mazākus pārsteigumus iespējams sagaidīt augstlēkšanā, jo motosportisti ar katru gadu lec arvien augstāk. Un šogad sacensību laikā ar rezultātu 8,3 metri, ko pagājušajā gadā Rīgā uzrādīja vācietis Lukas Veiss, visticamāk vairs uzvarēt nevarēs.

Motofrīstaila sacensību sērija "Night of the Jumps", kas pasaulē notiek kopš 2000. gada, Starptautiskās Motosporta federācijas moto frīstaila pasaules čempionāta statusā notiek jau trešo sezonu, un tajās piedalās tikai profesionāli moto frīstaila sportisti. Ik gadus šīs sacensības klātienē vēro vairāk kā pus miljons skatītāju, bet šo sacensību TV pārraižu skatītāju skaits ir vismaz desmit reizes lielāks.
 
Vairāk par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs.

Foto: Jānis Barbars / www.rallyemotions.net


Ģirts Avotiņš
NIGHT of the JUMPs
preses centra vadītājs
29467027
girts.avotins@gmail.com






KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu