Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 03:57:24
Kultūra » Raimonds Pauls saņems prēmiju “Baltijas Zvaigzne”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Raimonds Pauls saņems prēmiju “Baltijas Zvaigzne”
Autors: Sintija Pakalne, 20/10/2008 13:21

20.oktobrī, Sanktpēterburgā par izcilu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona valstu kultūras sakaru attīstīšanā un stiprināšanā maestro Raimonds Pauls saņems starptautisko prēmiju “Baltijas Zvaigzne”, informē Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā

Bez R.Paula starptautisko prēmiju šogad saņems arī lietuviešu dzejnieks, literatūrkritiķis Tomass Venclova (Томас Венцлова), krievu rakstnieks Danils Graņins (Даннил Гранин). “Baltijas Zvaigznes” balvu nominācijā “Par kultūras atbalstu” saņems uzņēmuma “Gazprominvestholding” direktors Ališers Usmanovs (Алишер Усманов), savukārt balva nominācijā “Piemiņa” piešķirta Zviedrijas kinorežisoram Ingmaram Bergmanam (Ingmar Bergman).

Balva “Baltijas zvaigzne” tiek piešķirta Baltijas jūras reģiona sabiedriskajiem darbiniekiem par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē. Komisijā, kas lemj par tās piešķiršanu, iesaistīti visu Baltijas jūras valstu pārstāvji.

Pēc prēmijas saņemšanas maestro piedalīsies svinīgā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai, ko organizē Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

2007.gadā par “Baltijas Zvaigznes” laureātiem kļuva latviešu aktrise Vija Artmane un diriģents Mariss Jansons.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu