Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 14:27:15
Sports » LFF iesaistās projektā pret rasismu futbolā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
LFF iesaistās projektā pret rasismu futbolā
Autors: Mārtiņš Hartmanis, 17/10/2008 17:01

Futbols ir lielākais sports pasaulē un ik gadu tiek organizēta viena tā sauktā „darba nedēļa”, kuras laikā tiek pastiprināti pievērsta uzmanība diskriminācijas jautājumiem pasaulē. Arī Latvijas Futbola federācija (LFF) iesaistās šajā Football Against Racism in Europe (FARE) projektā, kas 12 dienas - no 16.oktobra līdz 28.oktobrim tiek rīkota kā Eiropas lielākā pret-rasisma kampaņa.

„Futbolā nav svarīga ādas krāsa, valoda, nodarbošanās, dzīvesvieta – tam jābūt brīvi pieejamam visiem, tam jārāda priekšzīme. Tāpēc mēs iesaistāmies un atbalstām FIFA un UEFA šajā projektā, kas patiesībā attiecas ne tikai uz futbolu, bet arī visām citām sadzīves jomām,” saka LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

FARE nedēļas laikā notiek darbs ar futbola faniem, spēlētājiem, etnisko minoritāšu organizācijām, valdību, futbola klubiem, kā arī UEFA un FIFA un valstu futbola federācijām. Visiem ir viens mērķis – pievērst uzmanību un mazināt jebkāda veida diskrimināciju gan futbolā, gan citur.

„Lai arī mēs apzināmies šā diskriminācijas esamību un ētisko robežu, joprojām rasistiskas izpausmes parādās gan futbola laukumā, gan ārpus tā,” raksta FARE nedēļas organizatori.

Tāpēc LFF aicina šajā nedēļas nogalē visās futbola spēlēs nolasīt aicinājumu pret rasismu un diskrimināciju, kas skanēs šādi: „Šonedēļ visā Eiropā notiek akcija "Futbols pret rasismu". Tāpēc Latvijas Futbola federācija, futbola klubi un spēlētāji, futbola līdzjutēji, tiesneši, treneri un visa futbola saime aicina rīkoties pret diskriminējošu attieksmi un rasismu futbolā, kā arī visās citās dzīves jomās. Mēs iestājamies pret jebkāda veida rasismu un diskrimināciju, jo futbols – tas ir lielākais sports pasaulē, atvērts un pieejams visiem. Spēlēsim futbolu draudzīgi!"

Papildus informācija par FARE „Action-Week”: www.FAREnet.org


Mārtiņš Hartmanis
LFF preses sekretārs
m.hartmanis@gmail.com
+371 28334413
www.lff.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu